DDR5 6000MHz vs DDR5 5200MHz

ThunderEkmegi53

Hectopat
Daha fazla  
DDR5 6000MHz RAM mi almalıyım yoksa 5200 MHz alıp OC mi yapmalıyım? Bir de CL değerini çok kafaya takmalı mıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_1656.jpeg
    IMG_1656.jpeg
    82,8 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 için 6000 MHz altına düşmeni önermem. 5200 MHz RAM alıp OC ile uğraşmaktansa 6000 MHz RAM alıp keyfine bakmanı öneririm. Sonuçta overclock garanti edilen bir hız değildir. Uzun kullanım sonucu stabilite olup olmadığını anlaman gerekir. Gecikme değerleri de önemlidir.

Mesela Corsair Vengeance 6000MHz CL36 var 4300 TL alınır mı? Yoksa CL30 illa alınır mı? Arasında ne kadar fark var?

Diğeri ne kadar bilgisini söylemedin hocam. Genel olarak 6000 MHz için tüm DDR5 RAM'ler tCL 34 yapabiliyor diyebiliyorum.

Diğeri ne kadar bilgisini söylemedin hocam. Genel olarak 6000 MHz için tüm DDR5 RAM'ler TCL 34 yapabiliyor diyebiliyorum.

4500'e indirdim alınır mı? Yoksa Corsair mi?
Lexar CL 30 Corsair CL 36.

Dosya Ekleri

• IMG_1657.jpeg
    IMG_1657.jpeg
    81 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_1658.jpeg
    IMG_1658.jpeg
    80,5 KB · Görüntüleme: 10
Corsair daha bilindik bir marka olduğundan ve daha ucuz olduğundan burada gecikmeye çok takılmazdım lakin her ikisini de alırsan bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. RAM'ler geldikten sonra RAM'lerde sorun olup olmadığını MemTest86 ile test yapmanı öneririm. Sıfır RAM'lerde bile sorun olabiliyor.

Sorunlu olursa ne yapacağım?
Corsair daha bilindik bir marka olduğundan ve daha ucuz olduğundan burada gecikmeye çok takılmazdım lakin her ikisini de alırsan bir sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. RAM'ler geldikten sonra RAM'lerde sorun olup olmadığını MemTest86 ile test yapmanı öneririm. Sıfır RAM'lerde bile sorun olabiliyor.

PG ile al demek istedim, gelince test yaparsın baktın bir sıkıntısı var direkt iade edebiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı