DDR5 6400MHz RAM önerisi

Bütçe
7500
Anakart
Asus Rog Strix B650E-F GAMING WIFI
İşlemci
AMD Ryzen 7800X3D
Merhaba arkadaşlar.

Yeni bir DDR5 sistem topladim bütün parçaları sipariş verdim fakat daha RAM de karar kılamadım. Bu konuda sizden yardim istiyorum fikirlerinizi merak ediyorum.

Anakart olarak ASUS ROG STRIX B650E-F modelini aldım bu anakartin kendi sitesinde RAM slotları için; 6400 MT/s+, AMD EXPO, DRAM ıc profilleri ve aemp yazıyor.

Daha önce DDR5 bir sistem toplamadim bu ilk DDR5 sistemim olacak bu yüzden bu DDR5 RAM'lerdeki Intel XMP ve AMD EXPO muhabbetlerine hakim değilim.

Şimdi benim aldığım anakart en fazla DDR5 6400MHz RAM mi destekliyor? Yoksa ben bu anakarta DDR 7200MHz RAM vs takabiliyor muyum?

RAM olarak Corsair veya G.Skill tercih edeceğim eğer RAM öneriniz olursa bu iki marka dışında RAM önerisi yapmayın. Corsair de dominator gibi üst segmente çok çıkamam maksimum Vengeance olur G.Skill'de ise Trident Z olur.

Eğer anakartimin desteklediği maksimum RAM hizi 6400 ise 6400 CL30 veya CL32 almayı düşünüyorum 32'nin üstüne cikmam ama eğer 7200 falan takabiliyorsam CL34 ve CL36 gibi seviyelere çıkabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu RAM'leri al fiyatı çok uygun. 6400MHz de sistem boot etmeyebilir.
Yinede istersen bunu alabilirsin fiyat farkı az.

Bu RAM'leri al fiyatı çok uygun. 6400MHz de sistem boot etmeyebilir.
Yinede istersen bunu alabilirsin fiyat farkı az.
Hocam yazdığımı tam okumadınız galiba.

Hocam yazdığımı tam okumadınız galiba.
Pardon 6400mhz ram takabilirsiniz.
6400mhz için fiyat farkını vermezdim.

Sıradan bir kullanıcı için AMD sistemde 6000 MHz üstü RAM kullanmak mantıklı değil. BIOS ve RAM ayarlarıyla alakalı bilginiz yok ise 6000 MHz alıp geçin.

Sorularına gelirsek, bilgiliysen o anakartta Patriot 6000 alıp 6400 bile kullanabilirsin tabi işlemcinin bellek kontrolcüsü iyi geldiyse.

Anakartın 4 slotlu oldugundan dolayı maksimum 7400-7800'e kadar RAM destekler. 7200 RAM kullanabilirsin ama 6000 MHz'den daha kötü performans verecektir asenkronize çalışacağı için. UCLK = MCLK muhabbeti.

Sıradan bir kullanıcı için AMD sistemde 6000 MHz üstü RAM kullanmak mantıklı değil. BIOS ve RAM ayarlarıyla alakalı bilginiz yok ise 6000 MHz alıp geçin.

Sorularına gelirsek, bilgiliysen o anakartta Patriot 6000 alıp 6400 bile kullanabilirsin tabii işlemcinin bellek kontrolcüsü iyi geldiyse.

Anakartın 4 slotlu oldugundan dolayı maksimum 7400-7800'e kadar RAM destekler. 7200 RAM kullanabilirsin ama 6000 MHz'den daha kötü performans verecektir asenkronize çalışacağı için. Uclk = mclk muhabbeti.

BIOS'tan uclk = mclk yaparsak 6400MHz ile 6000MHz'den iyi performans alır mıyız? Ben öyle kullanıyorum çünkü. Yoksa 6000mhz yine daha iyi performans mı verir?

Son düzenleme:
1:1 yani uclk = mclk olduğu sürece her zaman yüksek frekans daha iyi.

Ayarlarım şu şekilde. Sentetik testlerde ve oyunlarda sorun yok. O zaman yüksek performans alıyorum doğru mu? Cyberpunk benchmark testinde BIOS default ile bu ayarlarla birlikte all Core -15 aynı FPS'yi veriyor. %1 ve %0.1 FPS değerleride aynı şekilde çok yakın. İşlemciye yük bindiren oyunlarda fark olacağını tahmin ediyorum. Test etmeye üşendim açıkçası. O kadar minimal farklar oluyor ki.

IMG_1959.jpeg

Son düzenleme:

Sorularına gelirsek, bilgiliysen o anakartta Patriot 6000 alıp 6400 bile kullanabilirsin tabii işlemcinin bellek kontrolcüsü iyi geldiyse.

Anakartın 4 slotlu oldugundan dolayı maksimum 7400-7800'e kadar RAM destekler. 7200 RAM kullanabilirsin ama 6000 MHz'den daha kötü performans verecektir asenkronize çalışacağı için. Uclk = mclk muhabbeti.

7600X işlemci için XPG Lancer Blade RGB 32GB (2x16) DDR5 6400Mhz CL32 AX5U6400C3216G-DTLABRBK Dual Kit Ram - idefix bunu almayı düşünüyorum 6000 MHz mi bakayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı