Hazır sistem toplama tavsiyesi

nwakaeme99

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar,
AOC 180Hz, 0.5ms, 23.8" monitör aldım. Kasa konusunda bütçem 40-45 arası.
Kasayı sizce nereden toplamam lazım?
Oyunlarda inanılmaz bir FPS alayım, görüntü kalitem her oyunda muazzam olsun derdinde değilim ama oynadığım oyundan zevk almak istiyorum. Rahat bir şekilde oynamak istiyorum. Aşağıya topladığım bir kasayı koyacağım bütçemi ne kadar zorluyor olsa da.
Bu arada 5060 Ti yerine sadece 5060 olsa ne olur?

IMG_20251122_091102.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar,
AOC 180Hz, 0.5ms, 23.8" monitör aldım. Kasa konusunda bütçem 40-45 arası.
Kasayı sizce nereden toplamam lazım?
Oyunlarda inanılmaz bir FPS alayım, görüntü kalitem her oyunda muazzam olsun derdinde değilim ama oynadığım oyundan zevk almak istiyorum. Rahat bir şekilde oynamak istiyorum. Aşağıya topladığım bir kasayı koyacağım bütçemi ne kadar zorluyor olsa da.
Bu arada 5060 Ti yerine sadece 5060 olsa ne olur?

Eki Görüntüle 2608638
8GB Vramden uzak dur ekran kartı olarak 9060XT.

Kazıktan başka bir şey değil 22K verip 8 GB VRAM'li bir ekran kartı mı alacaksın 7K civarı olan 1080 Ti da bile 11GB VRAM var.
Bu kasa önerimdir.

Her şey ekran kartının taşıdığı VRAM mi?

Eki Görüntüle 2608720
Öneri için teşekkürler 🙏🏻

8GB Vramden uzak dur ekran kartı olarak 9060XT
Çevremde çok fazla 5060 al diyen var. Ne alacağımı şaşırdım. En son toplamaktan vazgeçeceğim 😫

Çevremde çok fazla 5060 al diyen var. Ne alacağımı şaşırdım. En son toplamaktan vazgeçeceğim 😫
9060XT zaten sadece VRAM olarak değil her şeyi ile güçlü bir kart.

NVIDIA almak gibi özel bir isteğin yoksa 9060 XT daha mantıklı. Ben NVIDIA tarafına daha yakın olsam da 5060 8 GB o paralara alınacak bir kart değil bence. Ama alırsan da çok pişman olmazsın.

NVIDIA almak gibi özel bir isteğin yoksa 9060 XT daha mantıklı. Ben NVIDIA tarafına daha yakın olsam da 5060 8 GB o paralara alınacak bir kart değil bence. Ama alırsan da çok pişman olmazsın.

Haklı bir yorum amacım kesinlikle NVIDIA'yı kötülemek değil bende NVIDIA ekran kartı kullanıyorum ama o fiyata 8gblık 5060ti almazdım.

Ama
Haklı bir yorum amacım kesinlikle NVIDIA'yı kötülemek değil bende NVIDIA ekran kartı kullanıyorum ama o fiyata 8gblık 5060ti almazdım.
Haklısınız belki ama param ancak buna yetiyor. Hatta bu bile fazla geliyor. Daha önce hiç bilgisayarım olmadı (kıytırık bi laptop dışında). Oyunlardan inanılmaz bir beklentim yok. Her oyunu muazzam fps'lerde oynama isteğim de yok. Sadece piyasadaki mevcut oyunları güzel bir şekilde akıcı oynamak istiyorum.
Lol, cs gibi rekabetçi oyunlar dışında doğru düzgün hikayeli oyun oynamışlığım yok. Napcam bilmiyorum yani. Çevremde biri nvidia biri amd diyor...

9060'ı da kötüleyenler de var. 5060ti 8gb ile arasında çok ufak bir fark var diyorlar. En azınca nvidia'da dlss diye bir şey varmış. Tam ne olduğunu bilmesem de fps'i arttırıyormuş.

Ama.

Haklısınız belki ama param ancak buna yetiyor. Hatta bu bile fazla geliyor. Daha önce hiç bilgisayarım olmadı (kıytırık bir laptop dışında). Oyunlardan inanılmaz bir beklentim yok. Her oyunu muazzam FPS'lerde oynama isteğim de yok. Sadece piyasadaki mevcut oyunları güzel bir şekilde akıcı oynamak istiyorum.
LoL, CS gibi rekabetçi oyunlar dışında doğru düzgün hikayeli oyun oynamışlığım yok. Ne yapacağım bilmiyorum yani. Çevremde biri NVIDIA biri AMD diyor...

9060'ı da kötüleyenler de var. 5060 Ti 8 GB ile arasında çok ufak bir fark var diyorlar. En azınca NVIDIA'da DLSS diye bir şey varmış. Tam ne olduğunu bilmesem de FPS'i arttırıyormuş.

DLSS yapay zekayla kare üretip isteğe göre FPS veya kalite artırır. Aynı olay AMD de de var FSR diye geçiyor DLSS bu konuda daha başarılı NVIDIA almak istiyorsan al boşuna kafanı yorma. 2ekran kartı arasında çok bir fark yok ancak 5060 Ti'nin en düşük fiyatı 24K'larda gezerken 9060XT'nin sıfırını 15K'ya bile bulursun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı