DDR5 8+16 GB RAM çift kanal performansı verir mi?

BlackRazorX

Hectopat
Merhaba, DDR5 sistemlerde 8 GB + 16 GB olarak iki modül kullansam (Total'de 24 GB) çift kanal gibi performanslı çalışır mı? Sanırım yapıları DDR4 ile farklı, modüllerin kendi içinde 32 Bit kanallar halinde çift kanal çalıştığını biliyorum ancak iki farklı ebatta sistem genelinde performans sıkıntısı olur mu?

Flex channel olarak geçiyor böyle olunca. 8+8 kısmı Dual, kalan kısım ise Single olarak çalışır. Satıp tek kanal 32 GB yapmak performans kaybına sebep olur.

Flex channel olarak geçiyor böyle olunca. 8+8 kısmı Dual, kalan kısım ise Single olarak çalışır. Satıp tek kanal 32 GB yapmak performans kaybına sebep olur.
Hocam DDR4 için bu dediğiniz geçerli sanırım, DDR5'te aynı modül içinde alt kanallar var. Yapısı biraz farklı gibi, biraz araştırınca bu sonuca vardım.

Hocam DDR4 için bu dediğiniz geçerli sanırım, DDR5'te aynı modül içinde alt kanallar var. Yapısı biraz farklı gibi, biraz araştırınca bu sonuca vardım.

Tam olarak farklı sayılmaz. Yine benzer bir nevi. Kendi içinde Dual olsa da veri yolu genişliği birimde 4x32bit olacak fakat kalan kısımda 2x32bit olacak. DDR4 kadar olmasa da veri yolu bakımından farklı. Dediğim performans durumu buna bağlı fakat uçurum bir durum olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı