DDR5 8000 MHz 64 GB bellek var mı?

• Konuyu başlatan rel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3.246

rel

Hectopat
Daha fazla  
Aşağıdaki anakartı almayı planlıyorum ama bir türlü 8000 MHz 64 GB bellek bulamadım. Kit halinde 32 32 bakıyorum ama yok sanırım. DDR5 için bu boyutlar ve hızlarda piyada ürün yok mu? Yoksa en yüksek hızlar için hangi RAM'i alabilirim?

Son düzenleme:
Kit halinde 48 GB var da AM5 sistemde çift kanal ve üzerinde 6400 MHz bile stabil çalışmıyor mavi ekran veriyor hocam, 8000 MHz RAM'leri hangi işlemci ile kullanacaksın? Kesinlikle manuel voltaj ayarları yapman gerekecek.

Kit halinde 48 GB var da AM5 sistemde çift kanal ve üzerinde 6400 MHz bile stabil çalışmıyor mavi ekran veriyor hocam, 8000 MHz RAM'leri hangi işlemci ile kullanacaksın? Kesinlikle manuel voltaj ayarları yapman gerekecek.

6400MHz stabil, 6600MHz Memtest86 hata verdi ve 6800MHz yeşil ekran yedim. :D

Sanırım Türkiye'de satışı yok, yani ben bulamadım.
Yurt dışında da 8000MHz 24 GB buldum.

Her işlemci bu MHz değerini desteklemiyor diye biliyorum. Bu arada hangi amaçla kullanacağını merak ettim açıkçası.

Bu varmış.

2x32 bulamazsınız, çünkü 2 Gbit IC'ler 8000 MHz'ye çıkamıyor kolay kolay. Hynix M o da 2x24 olacak şekilde alabilirsin. Ayrıca sıradan bir kullanıcı isen Hero almanın hiçbir mantığı yok. Orta seviye bir B650 alabilirsin PCI&NVM slotu senın için yeterliyse.

13900KF'den 14900Kf'ye geçtim 7800 bile stabil değil imkanı yok çalıştırabilmenin.
DDR5 hala ve hala kararlı değil. Ancak astronomik bir piyango vurursa, CPU'nun sp değeri 104+ gelirse belki çalıştırabilirsin.

Ryzen 9 9950X işlemci ile birlikte kullanmayı planlıyorum. Bu anakart ile en yüksek performansı alabilirim diye düşünmüştüm. İşim gereği bu tarz bir sisteme ihtiyacım var. ASUS bu anakartta stabil bir bellek performansı sunabildiğini iddia ediyor. O yüzden mümkün olan en yüksek performansı hedefliyorum.

Ryzen 9 9950X işlemci ile birlikte kullanmayı planlıyorum. Bu anakart ile en yüksek performansı alabilirim diye düşünmüştüm. İşim gereği bu tarz bir sisteme ihtiyacım var. ASUS bu anakartta stabil bir bellek performansı sunabildiğini iddia ediyor. O yüzden mümkün olan en yüksek performansı hedefliyorum.

Oyun için mi kullanacaksın hocam bu sistemi? İşlemci DDR5 5600 MHz destekliyor, 33K sadece anakartın fiyatı, 100K'lık anakart da alsan kimse 8000 MHz gibi bir hızın çift kanalda stabil çalışacağının garantisini veremez bilgin olsun, boşuna fazla para harcama, her ne için kullanacaksan 6000 MHz ile 8000 MHz arasındaki farka değmeyecek o kadar para.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı