DDR5 anakart ve RAM ne zaman alınmalı?

Philologically

Megapat
Daha fazla  
Ne kadar doğru bilmiyorum ancak herkesin ağzında bir zam gelecek lafı dolaşıyor. Hazır kasım ayı indirimleri varken Hepsiburada ve Amazon gibi sitelerde peşin fiyatına 9-10 taksit kampanyası çıkarmışken aşağıdaki anakart ve RAM'leri alayım diyorum. Oyunları genelde konsolda oynuyorum, duruma ve fiyata göre PC'de bazen oynuyorum. Sizce bu sözlere kulak verip almalı mı?

Anakart
Ram

Sistemim:
Arc b580.
MSI A750GL 80+ Gold PSU.
Intel i5 13400F.
1 TB Kioxia Exceria G2 SSD.

Ekleme: mevcut sistemim DDR4 kullanmakta. MSI B760-P Wıfı DDR4

Ne kadar doğru bilmiyorum ancak herkesin ağzında bir zam gelecek lafı dolaşıyor. Hazır kasım ayı indirimleri varken Hepsiburada ve Amazon gibi sitelerde peşin fiyatına 9-10 taksit kampanyası çıkarmışken aşağıdaki anakart ve RAM'leri alayım diyorum. Oyunları genelde konsolda oynuyorum, duruma ve fiyata göre PC'de bazen oynuyorum. Sizce bu sözlere kulak verip almalı mı?

Anakart
Ram

Sistemim:
Arc b580.
MSI A750GL 80+ Gold PSU.
Intel i5 13400F.
1 TB Kioxia Exceria G2 SSD.

Ekleme: Mevcut sistemim DDR4 kullanmakta. MSI B760-P Wi-Fi DDR4.

RAM'lere zam çoktan geldi. 🥲

Çip krizi vb. durumlar her zaman ara ara yaşandı ama hepsi en nihayetinde yaşandı ve bitti. Yine benzer durum olacağını düşünüyorum ama bu sadece bir "düşünce". Dolayısıyla eşeği sağlam kazığa bağlamak adına bütçen varsa al geç ama i5 13400F gayet yeterli hala. Milletin sağda solda DDR5'i abartmasından gaza gelip bütçeni ve cebini zorlamana gerek yok.

@BerkayZ87 @EymK Teşekkürler. Bazı yorumlar ve yapay zekanın dahi söyledikleri yüzünden DDR5 alayım diye düşündüm. En basitinden 2K monitör bakmaya gittim 2K için DDR5 artık çok gerekli vs gibi şeyler söylediler. Orada onlara kanıp da alıp çıkmadım. Başkası olsa satıp göndereceklerdi belki de. Bütçe var ancak yine de gerek yoksa durup dururken 18 bin vermek yerine 2 tane konsol oyunu alıp oynamak daha cazip geliyor ne yalan söyleyeyim :)

@BerkayZ87 @EymK teşekkürler. Bazı yorumlar ve yapay zekanın dahi söyledikleri yüzünden DDR5 alayım diye düşündüm. En basitinden 2K monitör bakmaya gittim 2K için DDR5 artık çok gerekli vs gibi şeyler söylediler. Orada onlara kanıp da alıp çıkmadım. Başkası olsa satıp göndereceklerdi belki de. Bütçe var ancak yine de gerek yoksa durup dururken 18 bin vermek yerine 2 tane konsol oyunu alıp oynamak daha cazip geliyor ne yalan söyleyeyim :)

Hocam bana kalirsa sistemin guncel oyunlar icin yeterli duzeyde eger sisteminden memnunsan ve beklentilerini karsiliyorsa bos yere masraf yapmana gerek yok. Birazcik sabredebilirim diyorsan eger AM6 cikinca direkt ona gecersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı