DDR5 hazır sistem önerisi

Hocam sanırsam bu sistem sizin söylediğiniz eğer bu ise kaçırmayın 7500F şu anda 12400FDEn FE 5600'den de iyi AMD'nin kategorisinde en iyi F/P işlemcisi denebilir tek sorunu fazla ısınıyor stok fanla o da ileride 240 ML sıvı soğutma ile veya sağlam bir kule fan ile çözülebilir.

Olay tamamen size kalmış 1080p de daha çok FPS 2K da ise daha iyi bir göz zevki olay tamamen bu aslında 4060 Ti alırsanız 16 GB'lik modelinde 2K tercih ederim 8 GB de iyi performans olmaz ama 2K monitör almak bütçenizi fazla etkilemezse alın hikayeli oyunlarda daha güzel bir göz zevki yaşayacaksınızdır ancak haftada 2-3 saat oynayan birisi için açıkçası 2K gereksiz olur bir de oynayacağınız oyunlara bağlı CS Valorant gibi FPS oyunlarında 2K fazlasıyla saçmalık olur ancak RDR2 God of War TLOU vs. hikayeli oyunlarda 2K daha cazip.

Hocam dediğim sistem bu değil 26.900lerdeydi şu anlık bulamadım ama ondan ucuz iki tane buldum sanırım o 26.900 olanlardan daha F/P ve sizin attığınızda ona göre daha F/P sanırım bir link bırakayım iki tane buldum

Hocam sanırsam bu sistem sizin söylediğiniz eğer bu ise kaçırmayın 7500F şu anda 12400FDEn FE 5600'den de iyi AMD'nin kategorisinde en iyi F/P işlemcisi denebilir tek sorunu fazla ısınıyor stok fanla o da ileride 240 ML sıvı soğutma ile veya sağlam bir kule fan ile çözülebilir.

Olay tamamen size kalmış 1080p de daha çok FPS 2K da ise daha iyi bir göz zevki olay tamamen bu aslında 4060 Ti alırsanız 16 GB'lik modelinde 2K tercih ederim 8 GB de iyi performans olmaz ama 2K monitör almak bütçenizi fazla etkilemezse alın hikayeli oyunlarda daha güzel bir göz zevki yaşayacaksınızdır ancak haftada 2-3 saat oynayan birisi için açıkçası 2K gereksiz olur bir de oynayacağınız oyunlara bağlı CS Valorant gibi FPS oyunlarında 2K fazlasıyla saçmalık olur ancak RDR2 God of War TLOU vs. hikayeli oyunlarda 2K daha cazip.

Daha çok FPS ise şimdilik ben 1080P'yi kullanayım ama 24 inç değil 27 inç bundan dolayı bir sıkıntı olacak mı? Bu zamana kadar hiç hikayeli oyun oynamadım MC Valorant CS GTA ama hikayeli oyunlara başlarım yeni bir sistem alınca 27 inç 1080p iyi mi 24 inç 1080'e mi düşüreyim 2 k monitörü şimdilik almayacağım ekran kartı yükselirse alırım

Haftada 2-3 değil günlük 2-3 ama vazgeçtim 2 k işinden onun yerine sisteme bir tane sağlam soğutucu ekleyeyim hangisini önerirsiniz

Hocam dediğim sistem bu değil 26.900lerdeydi şu anlık bulamadım ama ondan ucuz iki tane buldum sanırım o 26.900 olanlardan daha F/P ve sizin attığınızda ona göre daha F/P sanırım bir link bırakayım iki tane buldum.

Hocam 8400F de sizi üzmez ancak 7500F için 1000TL gözden çıkarılır 8400F daha çok giriş segment R5'lerde sayısına bakmayın 7500F daha iyi bir oyun performansı sunacaktır bütçenizi 27 bile yapabiliyorsanız 26 da yaparsınız ve 7500F daha iyi bu yüzden onu tercih edin derim özelleştirme kısmından raminizi 32 GB ssdnizi 1TB yapın derim bütçeyi çok aşmıyorsa RAM şimdilik kalabilir ancak SSD 1TB yapın çünkü anakartta dediğim gibi bir M.2 SSD slotu bulunuyor.

Hocam 8400F de sizi üzmez ancak 7500F için 1000TL gözden çıkarılır 8400F daha çok giriş segment R5'lerde sayısına bakmayın 7500F daha iyi bir oyun performansı sunacaktır bütçenizi 27 bile yapabiliyorsanız 26 da yaparsınız ve 7500F daha iyi bu yüzden onu tercih edin derim özelleştirme kısmından raminizi 32 GB ssdnizi 1TB yapın derim bütçeyi çok aşmıyorsa RAM şimdilik kalabilir ancak SSD 1TB yapın çünkü anakartta dediğim gibi bir M.2 SSD slotu bulunuyor.
Rame gerek yok hocam 1x16 yeter lazım olunca takıcam bitane daha ssd 1 tb yapıyorum kasa markası güvenilir mi deepcol yapıyım mı 400 tl farkla ?

Hocam dediğim sistem bu değil 26.900lerdeydi şu anlık bulamadım ama ondan ucuz iki tane buldum sanırım o 26.900 olanlardan daha F/P ve sizin attığınızda ona göre daha F/P sanırım bir link bırakayım iki tane buldum.

Daha çok FPS ise şimdilik ben 1080P'yi kullanayım ama 24 inç değil 27 inç bundan dolayı bir sıkıntı olacak mı? Bu zamana kadar hiç hikayeli oyun oynamadım MC Valorant CS GTA ama hikayeli oyunlara başlarım yeni bir sistem alınca 27 inç 1080p iyi mi 24 inç 1080'e mi düşüreyim 2 k monitörü şimdilik almayacağım ekran kartı yükselirse alırım.

Haftada 2-3 değil günlük 2-3 ama vazgeçtim 2 k işinden onun yerine sisteme bir tane sağlam soğutucu ekleyeyim hangisini önerirsiniz.

İnç sadece ekran çözünürlüğünü değiştirir keskinliği vs. rekabetçi oyunları zevkine oynuyorsanız 27 daha iyi olacaktır ama 24 daha ciddi size kalmış 1080p ile onların pek bir alakası yok soğutucu ise pek bir bilgim yok ancak 7500F i 240ML ancak soğutabilir Corsair'in veya Cooler Master'in soğutucuları var şu an aklımda yoklar geri dönüş sağlarım.

RAM'e gerek yok hocam 1x16 yeter lazım olunca takacağım bir tane daha SSD 1 TB yapıyorum kasa markası güvenilir mi DeepCool yapayım mı 400 TL farkla?

680TL ekleyebilirseniz msi yapın derim güvenilir markadır kasa konusunda üzmez.

RAM'e gerek yok hocam 1x16 yeter lazım olunca takacağım bir tane daha SSD 1 TB yapıyorum kasa markası güvenilir mi DeepCool yapayım mı 400 TL farkla?

Bir de sıvı soğutucu için bütçe belirtir misin?

İnç sadece ekran çözünürlüğünü değiştirir keskinliği vs. rekabetçi oyunları zevkine oynuyorsanız 27 daha iyi olacaktır ama 24 daha ciddi size kalmış 1080p ile onların pek bir alakası yok soğutucu ise pek bir bilgim yok ancak 7500F i 240ML ancak soğutabilir Corsair'in veya Cooler Master'in soğutucuları var şu an aklımda yoklar geri dönüş sağlarım.

680TL ekleyebilirseniz MSI yapın derim güvenilir markadır kasa konusunda üzmez.

Hocam sıvı sogutucu ile hiç bilgim yok ne kadar bütçe gerek vs attıgımız hazır sistemlerden bir soğutucu ekleyip onu alsak bana yeter

680TL ekleyebilirseniz MSI yapın derim güvenilir markadır kasa konusunda üzmez.

DeepCool güvenilirse onu alacağım W daha yüksekmiş MSI'de yapabilirim çünkü hazır sistemdeki kasayı bilmiyorum hiç ben araştırırım orayı

Hocam sıvı sogutucu ile hiç bilgim yok ne kadar bütçe gerek vs attıgımız hazır sistemlerden bir soğutucu ekleyip onu alsak bana yeter.

DeepCool güvenilirse onu alacağım W daha yüksekmiş MSI'de yapabilirim çünkü hazır sistemdeki kasayı bilmiyorum hiç ben araştırırım orayı.

Sıvı soğutucular özelleştirme kısımında fazlasıyla fahiş fiyatlara satılıyor onun yerine AK400 hava soğutma yeterli olacaktır kasa konusunda ise DeepCool pek kaliteli olmuyor ondan dolayı MSI derim ama araştırmanızda fayda var.rx 7600 600watlarda gayet ideal çalışacaktır

Sıvı soğutucular özelleştirme kısımında fazlasıyla fahiş fiyatlara satılıyor onun yerine AK400 hava soğutma yeterli olacaktır kasa konusunda ise DeepCool pek kaliteli olmuyor ondan dolayı MSI derim ama araştırmanızda fayda var. RX 7600 600watlarda gayet ideal çalışacaktır

Soğutucu bulalım ben bu sistemi alayım o zaman 25-28 arasına toplamak istiyordum zaten kasayı daha ucuzuna bulunmaz herhalde bulunursa düşünürüm veya 30 k yı gecmeyecek sekilde 4060 Ti olan bir sistem olursa da alabilirim bu sistemi ekledim favorilere

Soğutucu bulalım ben bu sistemi alayım o zaman 25-28 arasına toplamak istiyordum zaten kasayı daha ucuzuna bulunmaz herhalde bulunursa düşünürüm veya 30 k yı gecmeyecek sekilde 4060 Ti olan bir sistem olursa da alabilirim bu sistemi ekledim favorilere.

Tamamdır hocam aklına takılan bir şey varsa konuşalım yoksa ben yatıyorum şarj 4🙃umarım yardımcı olmuşumdur.

Tamamdır hocam aklına takılan bir şey varsa konuşalım yoksa ben yatıyorum şarj 4🙃umarım yardımcı olmuşumdur.

Oldun hocam sağ olun benim istediğim 24-25-26 civarına DDR 5 almaktı ama özelleştirmelerle vb 27-28 cıkılacak gibi her türlü yukarıdakilerden daha F/P bulursam düşünürüm bulacağımızıda sanmıyorum 27-28 gözden çıkardım 4060 Ti'li bulursak 30-30.5 k Max olmak üzere onu alacağım tabii RAM'i PSU falan da kötü marka olmadığı sürece ama onu da bulacağımızı sanmıyorum soğutma ekleyip şu üstteki sistem tercihim şimdilik kasayı sattığımda alacağım

Hocam daha iyi performans almazsın 4060 1080p oyunculuk için üretilmiş bir kart 4060 Ti 16 GB 2K için üretilmiştir onda da bütçe aşar 2K monitör gerektirip gerektirmediğini de en basit ekran kartından anlarsın 2K oyunculuk için en iyi NVIDIA kartı RTX 4070 Super şu an 5000 serisi hariç o da bütçeyi fazlasıyla aşıyor AMD işlemcili istiyorum demişsin o fiyatlarda 12400F muadili R5 5600 var ikisi de hemen hemen aynı performansı verecektir Intel-NVIDIA AMD-NVIDIA ikisi de güzel kombinasyonlar benim de sana önerim AMD olur. Artı olarak 12400F veya 5600 de 2K için 4060ı besleyemezler bundan dolayı darboğaz oluşabilir size önerim 1080p de rahatınıza bakın sadece VRAM konusunda yetersiz kalıyor 4060 o da günümüzde ki bütün oyunlarda Ultra ayarlarda fazlasıyla iyi performans verebiliyor üzmez sizi.

Cozunurluk yukselince darbogaz azalır...

Hava sogutma yeter 65W işlemci aşırı ısınma sadece stok sogutucuda olur.

deepcool sorun cıkarmaz bu arada alabilirsin

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı