DDR5 işlemci, anakart ve RAM tavsiyesi

Daha fazla  
Merhaba herkese. Şu anda Ryzen 5 5600, B550 anakart, RTX 4060 ve 32 GB DDR4 RAM'lere sahip bir sistemim bulunuyor. AM5'e geçmek istiyorum ama son zamanlarda parçalara hiç hakim değilim. Ryzen 5 7500F düşünüyorum sadece tek kesin olan parça bu :). Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Merhaba herkese. Şu anda Ryzen 5 5600, B550 anakart, RTX 4060 ve 32 GB DDR4 RAM'lere sahip bir sistemim bulunuyor. AM5'e geçmek istiyorum ama son zamanlarda parçalara hiç hakim değilim. Ryzen 5 7500F düşünüyorum sadece tek kesin olan parça bu :). Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Ne kadar bütçe ayırdınız? RAM tarafında çok yüzünüz gülmez fiyatlar cep yakıyor.

Şu anki sistemine göre AM5’e geçmek istiyorsan, Ryzen 5 7500F işlemciyi AM5 uyumlu bir anakartla eşleştirmen gerekiyor. Önerim, B650 veya B650E chipsetli anakartlar; bütçeye göre ASUS, MSI veya Gigabyte markalarının giriş-orta seviye AM5 anakartlarını tercih edebilirsin. RAM olarak DDR5 alman gerekecek, çünkü AM5 platformu DDR4 desteği sunmuyor. 32 GB DDR5, tercihen 5200–6000 MHz arası ve düşük CAS gecikmeli kitler iyi olur. Ekran kartını RTX 4060 olarak koruyabilirsin; PSU’nun yeterli olduğundan emin ol (mevcut 550W–650W Gold/Platinum önerilir). Kasa ve soğutucunun AM5 socket ile uyumlu olduğuna dikkat et; eğer mevcut sıvı soğutucu AM4 uyumluysa üreticiden AM5 montaj kiti temin etmen gerekecek. Bu kombinasyonla 1080p–1440p oyunlarda güçlü performans alırsın ve ileride yükseltme şansı da olur.

Sanırım bunlar uygun olacaktır RAM tek veya çift kanal eskisi kadar fark yaratmıyor bütçen olduğunda aynısından yine alırsın artık ne diyelim sonumuz hayrola. Anakart da 15 faz olmasindan dolayı önerdim ileri dönük olabilir biraz daha.

Anakart: B850M Force.
RAM: https://share.google/RgtlSsZv09XOMaV0k (2x)

Bütçe yetiyorsa mükemmel olur.

Bahsettiğiniz RAM'ler sadece 15 bine yakın :). Sanırım RAM fiyatları bayağı uçmuş yakın zamanda. Biraz beklemek en iyisi olacak.

Bu arada şunu eklemek istiyorum, 32 GB DDR5 beklentim yok. 16 benim işimi gayet görecektir diye düşünüyorum.

Sanırım bunlar uygun olacaktır RAM tek veya çift kanal eskisi kadar fark yaratmıyor bütçen olduğunda aynısından yine alırsın artık ne diyelim sonumuz hayrola. Anakart da 15 faz olmasindan dolayı önerdim ileri dönük olabilir biraz daha.
Colorful yazılım tarafında çok iyi değil, biraz daha koyup B850M Force çok daha mantıklı.
RAM olarak ise bu modül daha mantıklı yine; https://share.google/RgtlSsZv09XOMaV0k

Bahsettiğiniz RAM'ler sadece 15 bine yakın :). Sanırım RAM fiyatları bayağı uçmuş yakın zamanda. Biraz beklemek en iyisi olacak.

Bu arada şunu eklemek istiyorum, 32 GB DDR5 beklentim yok. 16 benim işimi gayet görecektir diye düşünüyorum.

Colorful yazılım tarafında çok iyi değil, biraz daha koyup B850M Force çok daha mantıklı.
RAM olarak ise bu modül daha mantıklı yine; https://share.google/RgtlSsZv09XOMaV0k

Olabildiğince uygun fiyattan gitmeye çalıştım attıklarınız da iyi olacaktır ancak Gigabyte anakart daha yeni hakkında detaylı yorum yapmak doğru olmaz Gaming AX serisi bayağı iyi bunu bilemedim. Colorful yazılım desteği iyi sayılmaz yine F/P olarak iş görür. Gigabyte anakartı da alabilir. RAM tarafında da içerikleri aynıydı sanırım yanlışım varsa düzeltin Hynix olmalılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı