DDR5 mi RX 7800 XT mi?

Bütçe
40000
Bence mantıklı olan DDR4 sistem ve RX 7800. DDR 5'i gereksiz pahalı buluyorum. DDR 5 müthiş farklar yaratmıyor (şu an için). DDR 5 bir sistem kursan bile 3-4 yıl sonra upgrade istemeyeceğinin de bir garantisi yok. Yarın bir sistem kuracak olsam gene DDR 4 kurardım, zaten benim bir sistemden 7 yıl beklentim yok. 2030'a kadar neler olacağını kimse kestiremez bence.

5800x3D yetersizmi sence mesela 5 sene sonra 4090 gücünde bir kartı beslemezmi ya da DDR5 RAM'ler çok mu fark ediyor sanki, tamam 7800x3D ile 5800x3D arasında performans farkı var ama B650 anakartlar ne kadar sene destek verecek 2 nesil sonra B650 anakart o nesli çalıştıracak mı muamma bundan dolayı ekran kartını iyi alıp 1080p de uzun süre kullanmayı planlıyorum ve son olarak 2.el kart kesinlikle almam Elazığ'da yaşıyorum ve burada elden 2.el piyasası yok gidip de büyük şehirlerden 2.el alma riskine girmem.
5800x3D güçlü işlemci ama artık eski bir soket kullanıyor 5 sene sonraki 4090 seviye kartı mümkün değil besleyemez. 2016 yılında çıkmış bir soketi Upgrade olmadan (Ki istesen de yapamayacaksın) Ne kadar daha kullanacaksın? B650 evet çalıştıracak 2025'e kadar Garanti Destek olacak AM5 soket'e. Şunu da belirtmekte yarar var. Ekran kartının 2.el'ini al sat yapmak Anakart-Ram-İşlemci tarafına göre nispeten daha kolay. 2. El ekran kartı Büyükşehirlerde Mağazamsı gibi olan satıcılardan rahatlıkla ve güvenilir alabilirsin. Ben de Yakın zamanda 3070 Aldım 2. el. Ama bu kadar kapalı isen almamaya artık pek bizlik bir şey yok gibi duruyor. Burada cahillere bence kanma derim ama yine de tercih senin.

5800x3d 7600 den daha iyi performans veriyor neden daha ucuz ve iyi olanı varken daha kötüsü ve pahalısını alayım ki.
7600 daha ucuz ve 7800 XT'yi rahat besler. Ayrıca 5800X3D daha güçlü olabilir ama DDR4 destekliyor ve gelişime kapalı. 7600 anakart değiştirmeden yükseltme imkanı sunuyor. Bence kesinlikle bu bütçede DDR4 seçenekler arasında olmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı