Çözüldü DDR5 RAM + i9 sisteme hangi işletim sistemi kurulmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bart1969

Hectopat
Daha fazla  
DDR5 RAM sahibi, mecburen Windows 11 kurmak zorunda diye bir bilgi kalmış. Ancak Google'da bunu teyit edemedim. Ben Windows 10'dan memnunum. Bazı testleri inceledim; aynı donanıma sahip DDR 5'li sisteme nedense Windows 11 kuruluyordu.

Şartları eşitlemek için DDR4 ile hem 10 hem de 11 mukayese ediliyordu. DDR 4 Windows 10'da %5'den daha hızlı çalışıyordu.

Şimdi diyebilirsiniz ki bu sistem canavar gibi, neden 11 kurmak istemeyeceksin diye: Ben VR oyun sistemi topluyorum; dürüst konuşmak gerekirse VR'ın hakkını %100 verebilecek donanım teknolojisi henüz oturmadı. Çünkü ortalama 8K işlem gücünden bahsediyoruz. Hatta Full ayarlarda bu ihtiyaç daha da artıyor. Öyle ki 3090 bile henüz yetersiz.
Ama VR için daha eski işletim sistemi maalesef olmuyor.
Sizce:
1. DDR5 için Windows 11 şart mı?
2. Windows 11'i de merak ediyorum. Sizce hangi işletim sistemi daha güzel?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Melez mimarili sistemde en iyi performansı şu anda Windows 11 veriyor. Yani zorunluluk duyduğunuz gibi DDR5 kaynaklı değil, Intel'in yeni Hybrid mimarisi kaynaklı.

12. Nesil olup da bunu gerekirmeyen Core i5 12400 gibi işlemciler de var çünkü bu işlemci melez değil. Ama i9 işlemcilerin hepsi melez ve en iyi performans için 11 şart şu anda.
1. şart değil tabii ki de.
2. ben Windows 11'i sızan ISO'dan beri kullanıyorum, öyle ahım şahım bir sıkıntı ile karşılaşmadım, karşılaştığım bir explorer.exe'nin Windows'a sağ tık attıktan sonra çökmesi oldu ve sistemimi yeniden başlattıktan sonra düzeldi.

Melez mimarili sistemde en iyi performansı şu anda Windows 11 veriyor. Yani zorunluluk duyduğunuz gibi DDR5 kaynaklı değil, Intel'in yeni Hybrid mimarisi kaynaklı.

12. Nesil olup da bunu gerekirmeyen Core i5 12400 gibi işlemciler de var çünkü bu işlemci melez değil. Ama i9 işlemcilerin hepsi melez ve en iyi performans için 11 şart şu anda.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…