DDR5 RAM için OC tavsiyesi

Cactus Jack

Hectopat
Daha fazla  
1739402029948.png

Merhaba, G.Skill Royal Neo 6000CL28 kitlerini kullanıyorum. Zamanlamalar ve elde ettiğim performans görseldeki gibidir. Tavsiye beklediğim konu ise 1:1'de silikon piyangosundan dolayı çok da ileri gidemiyor olmam. En fazla 6200-26CL kullandım, sıcaklık değerleri çok kötü olduğu için bu şekilde 1.5VDD'de maksimum 48°C devam ediyoruz. 1:2'de 8000MHz CL34 - 8000MHz CL36 bana referans olabilecek değerlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Buna ek olarak işlemci tarafında BIOS > Advanced > Motherboard sekmesinde:
  • 10X Scalar
  • Positive 200MHz
  • Negative CO sırasıyla: -30, -15, -15, -25, -30, -30, -35, -35
Son hali olmasa da burada pes ettim. Core 1 ve Core 2 çok hassas, stabilite hemen bozuluyor.

Neyse, bu kadar ayarlamaya rağmen Cinebench R23 multi 18400 puan. Neredeyse stok puanıyla aynı. Nerede hata yaptım anlamıyorum. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. İyi Sosyaller.

@deadfellow

Bazen de PYPrime 2.0 9.6 s bunun sebebi nedir ?

Son düzenleme:
RAM OC yaparken PBO+CO kullanmaman gerek. Önce RAM sonra işlemci şeklinde ilerlemen gerek. Ayrıca gdm kapatmalısın. 6400 istiyorsan ve 1.50Vdd'ye çıktıysan 6400'te 1.30vsoc ve en azından 1.40 vddq = CPU vddio denemelisin tabii ki CL30 üzerinden. Testlerde error almayabilirsin ama bazı oyunlarda drop yemeye başlamış olabilirsin. Bunun sebebi vddq ve cpu vddio düşük kalması.

RAM OC yaparken PBO+CO kullanmaman gerek. Önce RAM sonra işlemci şeklinde ilerlemen gerek. Ayrıca gdm kapatmalısın. 6400 istiyorsan ve 1.50Vdd'ye çıktıysan 6400'te 1.30vsoc ve en azından 1.40 vddq = CPU vddio denemelisin tabii ki CL30 üzerinden. Testlerde error almayabilirsin ama bazı oyunlarda drop yemeye başlamış olabilirsin. Bunun sebebi vddq ve cpu vddio düşük kalması.
bahsettiğiniz gibi öncelikle ramlerin stabil zamanlarına vakit ayırdım. Haftalar sonrasında pbo ve co kullanmaya başladım. Gdm kapalı olunca boot yapmıyor bile farklı zamanlamalar ile tekrar ayarlamam gerek. Uzun süredir oyunlarda bu ayarları kullanıyorum droplarla karşılaşmadım. Sizin önerdiginiz 6400mhz 30cl gdm disable ayarlar varsa denemek isterim.

Co ayarların bayağı kötü positive +200'e göre. Stabil olması çok güç.

6400 1.3 vsoc denedin mi ayrıca?

6400MHz de denemiştim fakat stabil değerleri elde edemedim. Biraz da konuyu açma sebebim sizden tavsiye alabilmekti. Önceki işlemcinizin 7800x3D olduğunu biliyordum kulladığınız ayarları rica etsem paylaşabilir misiniz? Bir de CO ayarlarını iyileştirmem için positive MHz konusunda tavsiyenizi alırım.

Paylaşmamın bir yardımı olmaz çok ama her işlemcinin farklı ımc kalitesi. 1.73 vdd, vddq vddıo = 1.35, vddp 1.15.

Eki Görüntüle 2423143

Haklısınız birebir değerler tutmaz fakat refarans olması için deneyeceğim. Teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için. İşlemci tarafında -co değerlerim için positive kaç MHz önerirsiniz?

ssss.png
@deadfellow Hocam BIOS resetledim. Bu ayarlarda TM5 Anta777 Extreme testi başlattım. Hata alırsam bu değerler üzerinden yardımcı olabilir misiniz ?

ssss.png
@deadfellow Hocam BIOS resetledim. Bu ayarlarda TM5 Anta777 Extreme testi başlattım. Hata alırsam bu değerler üzerinden yardımcı olabilir misiniz ?
Hatasız tamamlandı ayarlar güzel derseniz burada bırakacam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı