DDR5 RAM OC sonrası boot çok geç açılıyor ve anakartta beyaz ışık yanıyor

engincankilinc

Centipat
Katılım
4 Ağustos 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
DDR4'ten DDR5 sisteme geçtim ASUS ROG X670EA Gaming model anakart aldım 7600MHz RAM ile montajı yaptım, 4800MHz'de sorunsuz çalıştı RAM'e OC yaptığımda sistemin bootu çok geç oluyordu. RAM'i iade ettim anakartın MHz değerlerine uygun RAM aldım. G.Skill 2x16 32 GB CL32 6400MHz yine 4800MHz de sorunsuz çalıştı OC ile 6400MHz'e çektiğimde yine geç boot oluyor ve beyaz ışık yanıyor anakartta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttaki Beyaz Led, gpu/vga v.b grafik arabirimlerle ilgili; önce kasayı sonra monitörü açıyorsan böyle bir bug mevcut, önemsiz, görmek istemiyorsan önce monitörü sonra kasayı açabilirsin.

RAM'ler konusunda başkası yardımcı olacaktır, sen tüm sistem bileşenlerini de yazarsan tabi.
 
Boot için bazı ayarlar var onları etkinleştirmezsen am5 sistemler 40-45 saniyede civarında açılıyor. Bazı ayarları yaptıktan sonra ve bios süresini de kıstıktan sonra 7-8 saniyede açılıyor benimki mesela artık ama hala yavaş biraz daha geliştirilmesi gerek. Bunun dışında aldığın ram modellerini anakartın sitesinden bir kontrol et model koduyla test edilmiş midir bir bakmak gerek.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı