DDR5 RAM Önerisi

atius

Kilopat
Daha fazla  
Selam. Elimde Ryzen 5 1600-RX580 8 GB içeren bir sistemim var ve bunu yükseltmek istiyorum.

Şu parçayı sipariş verdim: AMD Ryzen 5 7600X İşlemci + Asus Prime B650M-A WIFI Anakart Bundle - incehesap.com

Bunun yanına bir de RAM alıp şimdilik RX580 8 GB kullanıp ileride ekran kartı almayı düşünüyorum hazır 20-25k arasına DDR4 sistem almaktansa böyle bir şey düşündüm mantıklı olup olmadığı hakkında da yorum alabilirim.

Bu RAM'ler arasında kaldım. Sizin başka bir öneriniz var mı?

Tercih etmeyi hedeflediğiniz anakartın üretici sayfasında belirtilen RAM seçenekleri ile seçim yapmalısınız. Aksi takdirde mavi ekran sorunları yaşayabilirsiniz.

UP! Ben de RAM konusunda çok kararsız kaldım. Önce 2X8 alayım dedim gecikme süreleri RGB olması MHZ değeri derken bir de AMD uyumlu olayı çıktı şimdiye kadar hiç uyumsuz RAM ile karşılaşmadım bunda karşılaşırsam canım çok sıkılır 😵‍💫. MHZ olarak 5600 gibi bir değer pişman etmeyecek gibi anakart 6000'i desteklemez diye de çekiniyorum o yüzden yüksek bir şey almak pek aklıma yatmıyor ama 5200 de almak garip olur biraz da olsa fark oluyor testlerde (ne kadar doğrudur ne kadar benim gibi günlük kullanıcıyı etkiler bilmiyorum ama). CL değeri de pek günlük kullanıcıyı etkilemiyor gibi. 5600MHZ ortalama CL uygun fiyat RGB seçeneğini düşününce https://www.akakce.com/arama/?q=Kingston+Fury+Beast+RGB&f=1106279,1136337,12320,1114971&s=2 bunlar çıkıyor. Sizin gibi o ikisi arasında kalsam RGB olanı seçerdim bu arada ☺️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı