DDR5 sistem için parça önerisi

Selamlar, şu an 2K 260Hz bir monitöre ve RX9070'e sahibim fakat bu sistemi aylardır Ryzen 5 5600 ile kullanıyorum ve bu aralar iyice can sıkmaya başladı, DDR5'e geçiş yapacağım. İşlemci olarak 7800x3D düşünüyorum, anakart ve RAM için biraz bütçe dostu ne önerirsiniz? 16 GB RAM yetmiyor artık diye düşünüyorum ve 16x2 RAM'lere baktım biraz, bu konu hakkında da mümkünse yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Bir bütçe belirlemedim kafamda aslında, süper giriş seviyesi olmayacak şekilde önerebilirsiniz. 25'i falan geçmeme imkanı varsa daha iyi olur.
Bu bütçe ile anakartı giriş seviyesi tutarak bir şey hazırlayabiliriz.
IMG_0201.png
IMG_0202.png
IMG_0203.png

Şahsen kısa süreli olarak 16 GB ram ile devam eder, anakartı daha yüksek segment alırdım. Sonra RAM’den bir parça daha alırdım.

7800x3d yerine 9700x mi önerirsiniz sadece oyun için?
Hocam bütçe yok, 1080p’de tabii ki sadece oyun içi. 7800x3d daha iyi olur ancak 2K’da oynarsanız çok bir etkisi olacağını zannetmiyorum.

Estağfurllah, ona ben de düşündüm ancak hem MHz’si çok düşük, bende CL değeri çok fazla. RAM’den sadece boyut olarak kıssanız daha iyi olur hocam.
Anladım, onun dışında benim attığım üçlüye geçsem uygun mudur sizce? Hikaye oyunları da oynuyorum elbet ama daha ağırlıklı olarak FPS diyebilirim o yüzden 7800X3D biraz daha cazip geliyor açıkçası.

Anladım, onun dışında benim attığım üçlüye geçsem uygun mudur sizce? Hikaye oyunları da oynuyorum elbet ama daha ağırlıklı olarak FPS diyebilirim o yüzden 7800X3D biraz daha cazip geliyor açıkçası.
Olur. X3D işlemcilerin olayı 3D V-Cache teknolojisi ile alakalı. Hikayeli oyunlarda çekirdek performansları öne çıkıyor. Daha çok GPU’ya iş düşüyor ama Cache’in önemi de var tabii ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı