DDR5 sistem yükseltme değer mi ?

yunter16

Kilopat
Daha fazla  
Güncel sistemimin özelliklerini aşağıya atıyorum. 2K monitörüm var oyunları genelde 2K oynuyorum ama çok olmasa ufak bir darboğaz yiyorum. İşlemci yükseltiyim derken DDR5 e yükseltmeyi koydum kafama. Aşağıdaki parçaları almayı düşünüyorum toplam 16.000 gibi bir fiyata denk geliyor. Bu paraya değer mi özellikle de oyunlarda değiştireceği FPS'e değer mi sizce ? Parçalar da uygun mudur sistemime ve birbirine yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• XX.jpeg
    XX.jpeg
    74,9 KB · Görüntüleme: 89
Uyumlu.Fakat Anakart ve ram f/p olarak en iyisi midir bilmiyorum. 7600 icin saglam bir sogutucu da gerekecek bu arada.

Daha ucuza darbogaz sorununu Ryzen 7 5800x3d ile falan cozebilirsin ama ddr5 gelecege yatirim olarak iyi olabilir.

Yani simdilik am4 ile devam edip gelecekte sifirdan sistem almak istersen;am4, ama uzun surede bu sistemin parcalarini yavas yavas yukseltmek istiyorsan; am5.

Uyumlu.Fakat Anakart ve ram f/p olarak en iyisi midir bilmiyorum. 7600 icin saglam bir sogutucu da gerekecek bu arada.

Daha ucuza darbogaz sorununu Ryzen 7 5800x3d ile falan cozebilirsin ama ddr5 gelecege yatirim olarak iyi olabilir.

Yani simdilik am4 ile devam edip gelecekte sifirdan sistem almak istersen;am4, ama uzun surede bu sistemin parcalarini yavas yavas yukseltmek istiyorsan; am5.
Ryzen 7 5800x3d yi de düşündüm ama sadece 1 işlemciye 10 bin civarı para vermektense DDR5 e yükseltip daha iyi bir işlemci takviyesi yapmalıyım diye düşündüm. Ram ve anakartta f/p olarak tavsiyen var mıdır hocam ?

Sistemimiz aynı hocam. Ben de bu aralar DDR5 ve AM5 geçmeyi düşünüyorum ama bir yandan da gereksiz mi diyorum. Ben 2K'da değil 1080P kullanacağım yine.

2K moniötrünüz olduğu için yükseltmenize gerek yok diye düşünüyorum illa yükseltirim derseniz 5800x3D saçmalığına bulaşmayın ayrıca anakartıda değiştirmeniz gerekecek.

2K moniötrünüz olduğu için yükseltmenize gerek yok diye düşünüyorum illa yükseltirim derseniz 5800x3D saçmalığına bulaşmayın ayrıca anakartıda değiştirmeniz gerekecek.
Anakart linki de attım hocam görmemişsin sanırım. Bu parayı verip yükseltip fps de bir değişiklik görmezsem üzer açıkçası. Sizce değer mi ?

Sistemimiz aynı hocam. Ben de bu aralar DDR5 ve AM5 geçmeyi düşünüyorum ama bir yandan da gereksiz mi diyorum. Ben 2K'da değil 1080P kullanacağım yine.
verdin mi kararını hocam ne yapalım sence ? :D

Anakart linki de attım hocam görmemişsin sanırım. Bu parayı verip yükseltip fps de bir değişiklik görmezsem üzer açıkçası. Sizce değer mi ?

verdin mi kararını hocam ne yapalım sence ? :D
Yok hocam maalesef veremedim ya. B650 anakart ile A620 anakart arasındaki fiyat farkı çok o beni biraz şey yapıyor sadece :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı