DDR5 sistemde 4 slot vs 2 slot

melandre

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
DDR5 sistemlerde 4 slot RAM kullanmak sistemi sorunlu hale mi getiriyor? Bununla alakalı birçok konu mevcut ancak net bir bilgi yok.
64 GB bellek kullanmak istiyorum. 2*32 GB şeklinde 2 slotlu mu yoksa 4*16 GB şeklinde 4 slotlu mu kullanmam gerekir?
Sistem bilgileri şöyle:

Anakart: MSI X670E Carbon
Ekran Kartı: 4080
İşlemci: AMD 7950X

Evet, sorun olabiliyor. Bunun sebebi EXPO'nun düzgün olmaması.

Buyurun başka bir konu:

expo destekli olmayan ram alsam veya expo destekli olsa bile expo'yu aktifleştirmeden kullansam yine bu sorun olur mu?

Büyük ihtimalle olmayacak ama kötü bir değerde kullanacaksınız. Bekleme imkanınız varsa B7XX X7XX serisi çipsetleri beklemeniz daha iyi olur.

Mesajımı moderasyon siliyor, daha yeni tecrübe ettiğim konu bu.

Şimdiki işlemci nesliyle 4x16 GB bellek alma, ben aldım elimde patladılar kenarda boş boş duruyorlar. 6000 MHz bellekleri 3600 MHz'in üstünde çalıştıramadığım için mecburen gittim 2x32 GB almak zorunda kaldım. Anakart aynı, işlemci 7950X3D. Aldığım bellekler G.Skill 4x16 GB (2 tane dual kit aldım) 6000 MHz CL30 AMD Expo.

2x32 GB al, sonra üzülme.

Moderasyon her mesajı raporlayan kişi doğru mu söylüyor diye kontrol etmeden mi siliyor?

Son düzenleme:
Ben de senin bahsettiğin cl30 gskill 2x32 ramleri almayı planlıyordum. 4 tane alıp 4*32 yaparım diyordum. Bu uyarından sonra sanırım 2*32 şeklinde alıp sorunun çözülmesi durumunda diğer 2*32'yi sonradan eklerim.

Peki ramleri expo'yu aktifleştirip mi kullanıyorsunuz? Bu durumda kaç mhz veriyor ramler ? Ve bu ramlerden memnum musunuz?

Edit: Kullandığınız RAMlerin beyaz ve siyah olanı şunlardan biri mi hocam? Bir yanlışlık olmasın.

Son düzenleme:
Peki RAM'leri Expo'yu aktifleştirip mi kullanıyorsunuz? Bu durumda kaç MHz veriyor RAM'ler? Bu RAM'lerden memnun musunuz?
Expo profilini açık kullanıyorum, profil açık olunca ilk açılışta ekrana görüntü verme süresi 1 dakikayı buluyor ama onun dışında memnunum. 6000 MHz CL30 olarak kullanabiliyorum çift modül ile.

Kullandığınız RAM'lerin beyaz ve siyah olanı şunlardan biri mi hocam? Bir yanlışlık olmasın.
Siyah olanı.

Bu uyarından sonra sanırım 2*32 şeklinde alıp sorunun çözülmesi durumunda diğer 2*32'yi sonradan eklerim.
Bu işlemciyle olmaz. Sonraki nesil işlemcilerde bu düzelir belki, o durumda muhtemelen hem işlemci hem anakartı da değiştirmen gerekecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…