DDR5 sistemde 4 slot vs 2 slot

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoyu dikkatlice izleyip kendi ramlerinize göre ayarlarsanız 6000 mhz de çalıştırabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama yinede dikkatli olmak gerekiyor.

Videoyu dikkatlice izleyip kendi RAM'lerinize göre ayarlarsanız 6000 MHz'de çalıştırabilirsiniz diye düşünüyorum. Ama yine de dikkatli olmak gerekiyor.
Çok uğraştım, sadece ben değil şirketteki IT'ciler de uğraştı ve ne yaparsak yapalım o bellekler 3600 MHz'in üstündeyken stabil çalışmadı. Bunları da denedik, yüksek hızlarda zaten Windows açılmadı, biraz daha altlarında da mavi ekran yiyip durdum. Bir sürü kişi benzer sorunu yaşıyor 4 slot ile.

O yüzden şimdiki nesil işlemcilerle 4 slot RAM önerip insanların parasını riske atmaktansa garanti olan 2 slot öneri yapmak daha mantıklı.

Bu video da bazı trickler var. Dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim. Bu arada bu videoda expo kullanılmıyor. Manuel ayarlar ile yapılıyor işlem. Bende aynı sıkıntıyı msi x670e tomahawk wifi ile yaşıyorum. Ramler de gskill trident z5 neo cl30 2x16gb (2 tane dual kit). Bendede 4 ram takılıyken ve expo açıkken pc 3600mhz de açılıyor sorun yaşamıyorum. Ama expo açıp 6000mhz ye almaya çalışınca bilgisayar hiç boot etmiyor. Mecburen cmos resetliyorum ve 2x16 dual ram takıp expo açıyorum. Aynı şeyleri bu videodaki adamda yaşıyor ve bi kaç deneme ile 4 ramı takıp 6000 mhz de çalıştırmayı başarıyor. Bende manuel olarak denemek istiyorum. Bakalım ne olacak...

Çok uğraştım, sadece ben değil şirketteki IT'ciler de uğraştı ve ne yaparsak yapalım o bellekler 3600 MHz'in üstündeyken stabil çalışmadı. Bunları da denedik, yüksek hızlarda zaten Windows açılmadı, biraz daha altlarında da mavi ekran yiyip durdum. Bir sürü kişi benzer sorunu yaşıyor 4 slot ile.

O yüzden şimdiki nesil işlemcilerle 4 slot RAM önerip insanların parasını riske atmaktansa garanti olan 2 slot öneri yapmak daha mantıklı.
Hocam bu arada sistemi 3d render için mi kullanıyorsun? Ben 3d render için topluyorum, ekran kartı hariç birebir aynı sistemi topluyoruz. 3d render için kullanıyorsan memnun musun ?

Hocam bu arada sistemi 3D render için mi kullanıyorsun?
Hayır, sadece oyun bilgisayarı olarak topladım.

Birebir aynı sistemi topluyorsan bence riske girme, 2 x 32 GB bellek alıp geç. O videolarda gösterilen yöntemler bende işe yaramadı, sende de yaramazsa 3600 MHz'de çalışan belleklerle kalırsın o zaman da DDR5 sistem toplamanın anlamı pek kalmıyor.

Bu arada normal X modelinin render testleri daha iyiydi baktığımda.

Son düzenleme:
Hayır, sadece oyun bilgisayarı olarak topladım.

Birebir aynı sistemi topluyorsan bence riske girme, 2 x 32 GB bellek alıp geç. O videolarda gösterilen yöntemler bende işe yaramadı, sende de yaramazsa 3600 MHz'de çalışan belleklerle kalırsın o zaman da DDR5 sistem toplamanın anlamı pek kalmıyor.

Bu arada normal X modelinin render testleri daha iyiydi baktığımda.
işlemci için diyosan evet 7950x3d'yi hiç düşünmemiştim zaten. Sistemi topladım sayılır. Bir tek ram eksiğim var. onu da 2x32 şeklinde alırsam tamamdır. bakalım nasıl bisey cıkacak ortaya :D

Mesajımı moderasyon siliyor, daha yeni tecrübe ettiğim konu bu.

Şimdiki işlemci nesliyle 4x16 GB bellek alma, ben aldım elimde patladılar kenarda boş boş duruyorlar. 6000 MHz bellekleri 3600 MHz'in üstünde çalıştıramadığım için mecburen gittim 2x32 GB almak zorunda kaldım. Anakart aynı, işlemci 7950X3D. Aldığım bellekler G.Skill 4x16 GB (2 tane dual kit aldım) 6000 MHz CL30 AMD Expo.

2x32 GB al, sonra üzülme.

Moderasyon her mesajı raporlayan kişi doğru mu söylüyor diye kontrol etmeden mi siliyor?
Anakartımızda 4 slot varsa bilemi 2x ddr5 ram alalım 4x almayalım ? Asus z-790 H anakartım var 4 ram slotlu.. 2x ram mi yapmalıyım ? henüz daha almadım.. 2 slot boşta kalsa bir sorun yok değilmi bu ddr5lerde ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı