DDR5 sistemde parça uyumluluğu nasıl anlaşılır?

Merigold

Kilopat
Herkese iyi günlerim dilerim. Sistemimi DDR5'e geçireceğim.

Linklerdeki anakart ve RAM birbiriyle uyumlu mudur acaba? İşlemci olarak da 7500F'e geçmeyi düşünüyorum. Şu an Ryzen 5500 içeren bir DDR4 sistemim var. Ekran kartım da RX 9060XT.

Herkese iyi günlerim dilerim. Sistemimi DDR5'e geçireceğim.

Linklerdeki anakart ve RAM birbiriyle uyumlu mudur acaba? İşlemci olarak da 7500F'e geçmeyi düşünüyorum. Şu an Ryzen 5500 içeren bir DDR4 sistemim var. Ekran kartım da RX 9060XT.
Anakartta RAM slotu DDR5 olarak gözüküyor. Mhz hızlarında da bir uyumluluk sorunu yok. RAMler EXPO destekli gözüküyor. Sistem uyumlu çalışır. Size tavsiyem attığınız modeldeki ramlerin sahtesi çok fazla var hocam. Satıcı HB gözüküyor bir sorun olacağını sanmıyorum ama dikkatlice araştırmakta fayda var. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim, RAM'de son 1 ürün kalmıştı ve gördüğüm kadarıyla bundan sonra tüm sitelerde 8500+'dan başlıyor bu RAM'in fiyatı. Sanırım bu birkaç gündür gündem olan RAM zamlarından olabilir. Hemen sipariş verdim o yüzden uyumlu yorumlarınızı görünce. Satıcı da resmi Hepsiburada olduğu için kuşku duymadım. Anakart hakkında düşünceniz nedir acaba? Bu fiyat bandında bunu alma şunu dediğiniz bir anakart var mı, iyi midir yoksa?

Teşekkür ederim, RAM'de son 1 ürün kalmıştı ve gördüğüm kadarıyla bundan sonra tüm sitelerde 8500+'dan başlıyor bu RAM'in fiyatı. Sanırım bu birkaç gündür gündem olan RAM zamlarından olabilir. Hemen sipariş verdim o yüzden uyumlu yorumlarınızı görünce. Satıcı da resmi Hepsiburada olduğu için kuşku duymadım. Anakart hakkında düşünceniz nedir acaba? Bu fiyat bandında bunu alma şunu dediğiniz bir anakart var mı, iyi midir yoksa?
Anakartlar hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat bu fiyat bandında alacağınız anakartlar arasında aşırı farklar olacağını düşünmüyorum. Youtube'da Nebi Akgün'ün anakart rehberi videosu vardı oradan faydalanabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla B650 chipset anakartlarda AMD için Curve Optimizer desteği de var. İnternetten biraz araştırarak ayar yapabilirsiniz. Performansınızı kayda değer şekilde arttıracaktır.

Çok şanssız değilsen çoğu ram çoğu anakartla ve işlemci ile çalışacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı