DDR5 sistemde RAM takviyesi yapılmıyor

Mehmet Ali Munir

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarıma uygun RAM bulamıyorum.
Bilgisayarın 2 slotu var birinde 16 GB RAM var.
1 adet daha 16 GB RAM alacağım ama aldığım RAM'ler uyumlu olmadı. Bilgisayar en az 32 GB destekliyor.
Takılı RAM'in bilgileri aşağıda. Kaliteli bir RAM arıyorum. Link atabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20250624_154525.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB veya 32 GB 4800mhz CL 36 Ram türkiyede yok sanırım. Bu CL değerinde laptop rami bulamıyorum.

Hocam geçen gün aldım bu Rami bugün iade ettim. 16 GB sipariş vermeme rağmen 8GB gönderdiler.
Garanti belgesi yok.
Naylon içine koyulmuştu. Fotoğrafı paylaşıyorum.

RAM'iniz bu. Ancak muhtemelen stoğu az olduğu için diğer RAM'lere göre biraz pahalı hocam.
Ben 2474 TL ye almıştım fiyatı yükselttiler. Ram çalıştı ama 8GB vermişler. İade ettim. Az önce epeyden baktım bu CL36 değerinde Laptop rami yok piyasada. Bu durumda ne yapacağım???

En iyisi elinizdeki RAM'i satın ya da yedek RAM olarak kullanın ve 2x16 GB SO-DIMM 4800 MT/s DDR5 RAM alın hocam başka model.

RAM'iniz bu. Ancak muhtemelen stoğu az olduğu için diğer RAM'lere göre biraz pahalı hocam.

Ben 2474 TL'ye almıştım fiyatı yükselttiler. RAM çalıştı ama 8 GB vermişler. İade ettim. Az önce epeyden baktım bu CL36 değerinde Laptop RAM'i yok piyasada. Bu durumda ne yapacağım? Kingston aldım. Tek farkı CL 38 olmasıydı ama çalışmadı.

DDR5 so-dımm ramlerde 2×16 ile 1×32 arasında performans kaybı oluyor mu?

2x16 daha iyi olur hocam ama genelde kitler daha pahalıya satılır. Siz aynı RAM'den birer tane alın ayrı ayrı. Şu anki RAM'inizin JEDEC profillerine baktığımda 2x16 GB 4800 CL40 RAM alırsanız cihazınızın sıkıntısız çalışacağını düşünüyorum. Cihazı satın aldığınız yerden de destek alabilirsiniz.

Crucial ın CL 40 4800mt/sn 16 GB ram ini aldım sorunsuz ve hızlı çalıştı. Laptopta çalışan tek ram buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…