DDR5 sistemde tek slot RAM kullanımı

Edgar Davids

Decapat
Merhaba arkadaşlar. gaming.gen.tr üzerinden Sunrıse-7500F adlı sistemi alacağım. Hazır sistemde seçili olan 1x16 GB RAM var, 2x8 seçeneği vs. yok. 2x16 var, onu seçince de bütçem yetmiyor. Bu şekilde alıp daha sonra 1x16 RAM daha alıp 2x16'ya tamamlamak istiyorum. Bu süre içinde RAM konusunda sıkıntı yaşar mıyım?

Ddr 5 çıkmadan önce çift kanala gerek kalmayacak dediler. Tek ram çift kanalmış gibi olacak dediler. Fakat çıktıktan sonra çift kanalda azda olsa faha fazla verim alındığı görüldü. Yani çift kanal yapsan daha iyi olur. Ama tek kanalda işini görür. Ahım şahım bi fark olmaz.

Yaşamazsın. Tek kanal DDR5'te fark olmuyor diye biliyorum IGPU'lar hariç.

İşlemcim R5 7500F bu modelde iGPU yok. Fark olmaz yani değil mi hocam?

DDR 5 çıkmadan önce çift kanala gerek kalmayacak dediler. Tek RAM çift kanalmış gibi olacak dediler. Fakat çıktıktan sonra çift kanalda az da olsa faha fazla verim alındığı görüldü. Yani çift kanal yapsan daha iyi olur. Ama tek kanalda işini görür. Ahım şahım bir fark olmaz.

Zaten 1 adet daha 16 GB RAM alıp 32 GB yapacağım. Bu sürede sorun olur mu diye merak etmiştim teşekkür ederim.

Yaşamazsın. DDR5'te Dual channel o kadar fark etmiyor.

RAM darboğazı oluyor diye yorumlar görmüştüm de öyle bir sorunla karşılaşmam değil mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı