DDR5 sisteme geçmeye değer mi?

BlackWedge

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sistemi güncellemeye çalıştığım bir konu açmıştım ancak fiyatlara bakınca daha farklı bir soru belirdi aklımda. Sistemi yükseltmeye DDR5'e geçmeye değer mi?

ASUS B450M Dragon.
3060 Ti Windforce.
32 GB RAM.
AMD Ryzen 5 5600G.

Tek amacınız DDR5 RAM takmak ise hayır. 32 GB RAM'iniz var zaten hayli hayli işinizi görür. DDR5'e geçip elinizdekileri çöpe atmayın. Ancak işlemci yükseltmesi yapmanız iyi olur. Ryzen 7600 işlemci ve AM5 anakart alabilirsiniz. İleride de 4070/Ti falan takarsınız canavar olur sistem.

Tek amacınız DDR5 RAM takmak ise hayır. 32 GB RAM'iniz var zaten hayli hayli işinizi görür. DDR5'e geçip elinizdekileri çöpe atmayın. Ancak işlemci yükseltmesi yapmanız iyi olur. Ryzen 7600 işlemci ve AM5 anakart alabilirsiniz. İleride de 4070/Ti falan takarsınız canavar olur sistem.

Rica etsem ürünleri önerme şansımız var mı acaba? Ben işlemci ve anakartlar arasında kayboldum da...

Hem DDR5'e geçmesin diyorsun hem AM5 anakart alabilirsiniz diyorsun AM5 almak zaten DDR5’e geçmek olmuyor mu?

Ona baktım ancak fiyatı deli gibi artmış durumda, bir başka arkadaşım da o fiyata direkt sistemi DDR5 şeklinde yapılandırmaya gidebilirsin dedi.

Sağlam zam gelmiş yeni fark ettim, 5800x3D için ekstra soğutucuda gerekecek 10000 TL'nin biraz üstünde tutar onun yerine az daha ekleyip bunları alabilirsiniz:
Bunları alınca işlemcinizi, RAM'lerinizi ve anakartınızı satabilirsiniz DDR5'e geçmek daha mantıklı duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı