DDR5 sistemler artık hızlı açılabiliyor

Pealitade

Centipat
Daha fazla  
Bildiğiniz üzere DDR5'in en üzücü sorunu BIOS yavaş açılması artık onu çözmüşler gibi. 32 GB 6000 MHz CL30 RAM'im önceden Windows 45 saniyede geliyor şu an ise 14 saniye civarı. MSI anakartim için BIOS'a girip overclock bölümünde aşağıda Memory context restore açmanız gerekiyor.

Önceden gelmiş olabilir ama ben şu an fark ettim arkadaşlar.

Bu özelliği eskiden enabled yapınca Windows da mavi ekran hatası çıkıyordu, korkumdan hala disabled olarak kullanıyorum. Anakartım MSI B650 p Wi-Fi bugün son BIOS versyonunu yükledim ve yine bu özelliği disabled yaptım.
Sizde durum nedir enabled yapınca bir sorun yaşadınız mı stabil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu özelliği eskiden enabled yapınca Windows da mavi ekran hatası çıkıyordu, korkumdan hala disabled olarak kullanıyorum. Anakartım MSI B650 p Wi-Fi bugün son BIOS versyonunu yükledim ve yine bu özelliği disabled yaptım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son güncel biosu kurdum v17 olan ve bu özelliği enabled yaptım ve helan düzgün bir şekilde kullanıyorum hiç bir problem yaşamıyorum Ramler xmp destekli olduğu için xmp açıp 6000 MHz aldım ve bu özelliği enabled yapıp kaydedip çıktım ama size bir önerim var format atmak istediğiniz zaman bilgisayara biosu eski haline alıp atın. Sonrasında tekrar aktif edersiniz.

Bu arada attığınız video Ağustos ayından eski ve ağustos ayında bu özellik için bı güncelleme gelmiş o yüzden stabil çalışıyor olabilir ben de

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı