kellaman61
Megapat
Herkese iyi Sosyaller.
Ben öncelik işi video kodlama olan bir sistem topluyorum. Sistem AV1 video kodlayacak. Sistemi toplarken aynı zamanda hem yenilikçi hem de ileriyi dönük olması için parçaları çok da düşük tutmadım. Daha önce bilgisayar toplamadım fakat Technopat sağ olsun, hem konulardan hem de videolardan çokça şey öğrendim.
Satın aldığım parçalar:
Ekran Kartı: Intel Arc A750
İşlemci: Intel Core i5-12400F
Anakart: ASUS Prime Z690-P Wi-Fi DDR5
Kasa: Corsair 4000D Airflow
Almayı planladığım diğer parçalar:
Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower PF1 850W 80+ Platinum (PS-TPD-0850FNFAPE-1)
SSD: Samsung 990 Pro 1TB
Bellek: Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 MHz DDR5 CL36
Sorularım:
Eğer ki isterseniz sistemi topladıktan sonra (2-3 ay sonra) kaç para tuttu, oyun-kodlama performans testi vb. konuları ele alan bir konu açabilirim.
Ben öncelik işi video kodlama olan bir sistem topluyorum. Sistem AV1 video kodlayacak. Sistemi toplarken aynı zamanda hem yenilikçi hem de ileriyi dönük olması için parçaları çok da düşük tutmadım. Daha önce bilgisayar toplamadım fakat Technopat sağ olsun, hem konulardan hem de videolardan çokça şey öğrendim.
Satın aldığım parçalar:
Ekran Kartı: Intel Arc A750
İşlemci: Intel Core i5-12400F
Anakart: ASUS Prime Z690-P Wi-Fi DDR5
Kasa: Corsair 4000D Airflow
Almayı planladığım diğer parçalar:
Güç Kaynağı: Thermaltake Toughpower PF1 850W 80+ Platinum (PS-TPD-0850FNFAPE-1)
SSD: Samsung 990 Pro 1TB
Bellek: Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 5200 MHz DDR5 CL36
Sorularım:
- Genel olarak sistemde bir uyumsuzluk var mı?
- İşlemciye sıvı soğutucu alınır mı?
- İşlemcinin kendi stok soğutucusu mevcut. GPU destekli video kodlama yapacağım için yük ekran kartına binecek ve işlemcinin çok ısınmayacağını düşünüyorum. Bu sebeple stok soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum. Tabii bu konuda deneyimim olmadığı için tam net budur diyemiyorum.
- Güç kaynağı yeterli mi? Thermaltake güvenilir bir marka mıdır? PCI-e 4.0 ve bu sistem için uygun bir güç kaynağı mı?
Eğer ki isterseniz sistemi topladıktan sonra (2-3 ay sonra) kaç para tuttu, oyun-kodlama performans testi vb. konuları ele alan bir konu açabilirim.