DDR5 vs DDR4 sistem toplama

Bütçe
32000 - 42000
Yeterli olur ancak 200TL daha verebilirseniz bu daha iyi olur:
RGB'yi kontrol etmek içinde ARGB modelini alman lazım:
Hocam sistemi maalesef bugün topluyorum. Dün bazı parçaları aldım şimdi de ram kasa psu ve sıvı soğutma kaldı. Sipariş ettiğim parçalar aşağıda. Kendim almayı düşündüğüm bir kaç parçayı da ekliyorum.
Sıvı Soğutma: ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite 4Pin PWM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyat
Kasa+PSU: DarkFlash DK431 750W ARGB Mesh Siyah Mid Tower - PttAVM.com
Ram: Apacer Panther AH5U32G56C5227BAA-2 32 GB (2x16 GB) DDR5 5600 MHz CL40 Ram Fiyatları ve Özellikleri

Sizce nasıl? PSU kötü bir markanın sanırım ama beni 1 yıl idare etse yeter. Upgradelerim seneye psuyu.
1687592835317.png

@Bnalsveee eisaemyck hocam bakabilir misiniz sistemdeki parçalar nasıl?

Hocam sistemi maalesef bugün topluyorum. Dün bazı parçaları aldım şimdi de RAM kasa PSU ve sıvı soğutma kaldı. Sipariş ettiğim parçalar aşağıda. Kendim almayı düşündüğüm birkaç parçayı da ekliyorum.
Sıvı Soğutma: ID-COOLING FrostFlow X 240 Lite 4Pin PWM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyat
Kasa+PSU: DarkFlash DK431 750W ARGB Mesh Siyah Mid Tower - PttAVM.com
RAM: Apacer Panther AH5U32G56C5227BAA-2 32 GB (2x16 GB) DDR5 5600 MHz CL40 Ram Fiyatları ve Özellikleri

Sizce nasıl? PSU kötü bir markanın sanırım ama beni 1 yıl idare etse yeter. Upgradelerim seneye PSU'yu.
Eki Görüntüle 1834222

@Bnalsveee eisaemyck hocam bakabilir misiniz sistemdeki parçalar nasıl?

RAM'ler olmamış.
Bunlara bak:

Sıvı soğutma güzel.
Kasanın PSU'su idare eder ama o kasaya 4 tane fan alman gerek ve ben olsam bu ikiliyi alırdım:

Keşke parçaları tek bir siteden almasaydın.
Anakart kötü, SSD kötü, ekran kartı pahalı.

RAM'ler olmamış.
Bunlara bak:

Sıvı soğutma güzel.
Kasanın PSU'su idare eder ama o kasaya 4 tane fan alman gerek ve ben olsam bu ikiliyi alırdım:

Keşke parçaları tek bir siteden almasaydın.
Anakart kötü, SSD kötü, ekran kartı pahalı.
Attığınız ramler yurtdışı olduğu için bulunduğum yere gönderilemiyor. Anakart ve işlemci bundleydi o yüzden aldım 9000 tlye geldi. Gainward markasının 4070'i 18000 tl fakat 2 fanlı içime sinmedi o yüzden bu modeli aldım. SSD ise 3500 e 3000 olduğu için gözümü boyadı sanırım.

Ve ayrıca kasada fan var hocam ben mi yanlış görüyorum?

Ve gainward olanı bir arkadaşım sipariş etmişti stok yok diye iptal etmişler.

Attığınız RAM'ler yurt dışı olduğu için bulunduğum yere gönderilemiyor. Anakart ve işlemci bundleydi o yüzden aldım 9000 TL'ye geldi. Gainward markasının 4070'i 18000 TL fakat 2 fanlı içime sinmedi o yüzden bu modeli aldım. SSD ise 3500'e 3000 olduğu için gözümü boyadı sanırım.

Ve ayrıca kasada fan var hocam ben mi yanlış görüyorum?

Ekran kartı olarak birkaç gün önce 18k ya bunlar vardı:
Şu an zamlanmış.

Anakartın neden kötü olduğu bu videoda anlatılıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD de DRAM yok bu yüzden biraz kötü bir model.

RAM olarak attığını alabilirsin o halde.

Fan sayısı 4 yazıyor özelliklerde yeni gördüm.

Ekran kartı olarak birkaç gün önce 18k ya bunlar vardı:
Şu an zamlanmış.

Anakartın neden kötü olduğu bu videoda anlatılıyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

SSD de DRAM yok bu yüzden biraz kötü bir model.

RAM olarak attığını alabilirsin o halde.

Fan sayısı 4 yazıyor özelliklerde yeni gördüm.

Anakart bir sıkıntı çıkartır diyorsanız iade edeyim hocam 1 1.5 yıl sonra upgradelerim zaten.

Anakart bir sıkıntı çıkartır diyorsanız iade edeyim hocam 1 1.5 yıl sonra upgradelerim zaten.

Yükseltme yapmak için kötü bir anakart. İade edersen 7600X i de iade etmen gerek sanırım ve şu an bu fiyatta:
Sana tavsiyem bu ikili:

Zaten 6000MHz için RAM OC yapman gerek ve anakart OC için de pek uygun değil.
6000MHz yapman şart.

Yükseltme yapmak için kötü bir anakart. İade edersen 7600X i de iade etmen gerek sanırım ve şu an bu fiyatta:
Sana tavsiyem bu ikili:

Zaten 6000MHz için RAM OC yapman gerek ve anakart OC için de pek uygun değil.
6000MHz yapman şart.
10200tl yapıyor attığınız. Dediğim gibi hocam anakart 1 1.5 yıl için sıkıntı çıkarır mı bana upgradeye kadar ona göre iade edeyim. (Upgrade'de anakartı da değiştireceğim.)

10200TL yapıyor attığınız. Dediğim gibi hocam anakart 1 1.5 yıl için sıkıntı çıkarır mı bana upgradeye kadar ona göre iade edeyim. (Upgrade'de anakartı da değiştireceğim.)

Yükseltmeye kadar idare eder ama değiştirip fazla vermeye ne gerek var. Zaten zamlancak hepsi. Bence almışken alın güzelini gitsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı