DDR5'e geçilmeli mi?

Acemi Kaşif

Kilopat
Bilgisayarım masaüstü. Kasam: DARK N10 PRO

Anakartım: PRIME B450M-K|Anakart|ASUS Türkiye

Güç kaynağım 750W.

Ekran kartım: Radeon RX 6700 XT.

İşlemcim: Ryzen 5 5600X.

Bu sistemi DDR5'e geçirmem gerekiyor mu ki? Devasa bir performans farkı olur mu? DDR5 ana karta 1'den fazla ram takmakta bir sakınca var mı?

DDR4 ana kartım için bu Ram iyi ise, bu 1x32 GB ram'dan 2 tane almak istiyorum. Bu 2TB SSD'den de 1 tane almak istiyorum anakartım için iyi bir ürün ise.

(Oyunlar artık çok yer kaplıyor, özellikle mod kullanınca hem depo hem RAM kullanımı artıyor. Böyle çok depo kullanan, 16-32+ GB RAM kullanan oyunlarda oynamak istiyorum. Bu nedenle ana kartımla uyumlu olan iyi bir RAM+SSD önerisi arıyorum. Maks bütçem 10 bin TL.)

Son düzenleme:
DDR4'ten DDR5'e geçmeiz demek yeni anakart satın almak zorunluluğu getirir. Artı DDR5 bellek modül(ler)ü
Değer mi masrafa, onu tartın.

Açıkcası çokta uçurum birşey değiştirmez.

Birden fazla ram takmak daha iyi birşey öyle uçurum yaratmasada belli oranda performans iyileşir.

kasa değiştirmediğin halde. ekran kartını ve kasanı değiştirmesen güç kaynagı 750w yeterli bir değer.
Güncel ddr5 sistem orta seviye olarak R5 7500F 7600 yada 9600 - x fark etmez takribi 6 - 9 k arası anakart giriş seviyesi alsan 4k onuda ortalarda seçsen 6 7 k ram 2x16 çift kanal çalıstıracaksın 4 - 5k SSD m2 2 TB diyorsun ortalama 4 - 5 k
Takribi sadece anakart - işlemci - ram - ssd 20 - 25K

eldeki anakartını satsan kaç para eder bilmiyorum ki öyle uçucak bir performans artışı olmayacağı düşüncesindeyim.

Ekran kartını da değiştirecek misin? Performans artışını o sağlar. ki 10k bütçeyle DDR 5'e geçmek pek mantıklı bir haraket olmaz eldeki anakartı satsan en iyi ihtimalle o bile kurtarmayacaktır.

SSD konusunda Gen 3 destekliyorda gen4 vs alsanda sorun olmaz samsung kingston wd gibi markalar üzmez. Al geç birini

Ram konusunu anlamadım mevcut anakarta 2 tane 32 gb ram mı almak yoksa 16 var bir tanede 32 mi almak.

Bana sorarsan 16 varsa 1 tane daha aynı ramdan almak 2x16 yeterli şuan arkada sanal sunucu koşturmayacaksan.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı