DDR5'e geçmeye değer mi?

Daikocreative77

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şöyle anlatayım rutin termal macun bakımı toz alma olayını yaparken bu kez işlemcimin pinlerini yamulttum.

İşlemci: R5 5600.
Anakart: B450 Tomahawk.

İşlemci tamirine 2K istiyorlar. Sıfırı 4K zaten.

DDR5'e geçmeli miyim? Yoksa AM4 bir işlemci alıp devam mı etmeliyim ne dersiniz?
Devam etmelisin diyorsanız hangi işlemciyi önerirsiniz?

Arkadaşlar şöyle anlatayım rutin termal macun bakımı toz alma olayını yaparken bu kez işlemcimin pinlerini yamulttum.

İşlemci: R5 5600.
Anakart: B450 Tomahawk.

İşlemci tamirine 2K istiyorlar. Sıfırı 4K zaten.

DDR5'e geçmeli miyim? Yoksa AM4 bir işlemci alıp devam mı etmeliyim ne dersiniz?
Devam etmelisin diyorsanız hangi işlemciyi önerirsiniz?

İşlemcinin fotoğrafını atar misin 1-2 pin yamulduysa kendin de duzeltebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
5K ya 5700X alıp yolunuza devam edebilirsiniz. Ekran kartı nedir? DDR5'e geçmek için en az 15K para harcamanız gerek.

Yok kendim düzeltmeyi denedim fakat 3 pin kırık tam kenarda bu yüzden anakarta oturmuyor. Mahallemdeki bilgisayarcı da yaparım ama çok uğraştırır deyip yapmadı.

5K ya 5700X alıp yolunuza devam edebilirsiniz. Ekran kartı nedir? DDR5'e geçmek için en az 15K para harcamanız gerek.

15K'den fazla tutmaz mı?
Ekran kartım GTX 1650 Super. İşim ise Premiere Pro, After Effects ve Photoshop ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok kendim düzeltmeyi denedim fakat 3 pin kırık tam kenarda bu yüzden anakarta oturmuyor. Mahallemdeki bilgisayarcı da yaparım ama çok uğraştırır deyip yapmadı.

15K'den fazla tutmaz mı?
Ekran kartım GTX 1650 Super. İşim ise Premiere Pro, After Effects ve Photoshop ile.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Garanti veriyorsa işlemciyi yaptır yoluna devam et.

DDR5'e geçmeye değer mi peki 15 20 arası para verip anakart işlemci RAM alsam buna değer mi?

Geçsen bile ekran kartın 1650 Super işlemciyi yaptır kasanı 12K ya falan elinden çıkar 20k at DDR5 7500F 9060 xtli kombinasyon kovala.
Alternatif DDR5:
Bellekler 2x16 yapılabilir soğutucu olarak elinizde yoksa Phantom Spirit tarzı bir şey tercih edilebilir.

Geçsen bile ekran kartın 1650 Super işlemciyi yaptır kasanı 12K ya falan elinden çıkar 20k at DDR5 7500F 9060 xtli kombinasyon kovala.
Alternatif DDR5:
Bellekler 2x16 yapılabilir soğutucu olarak elinizde yoksa Phantom Spirit tarzı bir şey tercih edilebilir.

Şu an piyasayı bilmediğim için sormak istiyorum;
1- ben zamanında parçaları tek tek almıstım daha avtajlı olmuştu şimdi durum nasıl?
2- şimdi Ryzen 5 7600X alsam param olunca da ekran kartı yenilesem mantıklı olur mu? Çünkü halihazırda R5 5600 da beni götürüyordu kasma donma olmadan. Genelde Premiere Pro ve Photoshop kullanıyorum arada da Valorant oynuyorum. Valorant zaten işlemci oyunu olduğu için sorun sıkıntı yaşamıyordum.

Yani dediğiniz gibi PC'yi elden çıkarıp yenisini almak yerine yavaş yavaş parça yenilesem çok mu zararda olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı