DDU ayarları en uygun şekilde nasıl olmalı?

Murat34

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
7900 XTX
İşlemci
7600X
Arkadaşlar forumda sabitlenmiş olarak DDU ayarları var ancak güncel değil ve yeterli bilgi açıkçası bulamadım orada o yüzden konuyu açıyorum.

Ekran kartı AMD, işlemci AMD. Chipset driver falan sorun çıkarmaması için doğru silme işlemi için AMD özel seçenekleri tarafında 1-2-3-4-5 arasında hangilerini silmek gerekiyor?

Diğer ayarlarda sorun var bunu silme derseniz uyarabilirsiniz beni.

Daha önce DDU temizlemesi sonucu formata kadar gitti o yüzden önemli bir konu. Bilgili arkadaşlar tavsiyede bulunursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1708702173683.png
    1708702173683.png
    64,9 KB · Görüntüleme: 64
Dostum merhaba, bildiğim kadarıyla AMD tarafı amd ekran kartları için DDU kullanımını önermiyordu bundan kaynaklı kendilerinin bir temizleme uygulaması bulunuyor. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsin. Bir RX 6800 kullanıcısı olarak bende o şekilde yapıyorum.

Bu şekilde işlem sağladığımda bende hiç otomatik olarak sürücü yüklemedi windows, yani öyle bir seçeneği gözüm aramamıştı ama bu durum sizde gerçekleşirse şu şekilde engelleyebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisi < Görüntü Bağdaştırıcıları < Özellikler < Sürücü < Sürücüye Geri Dön bu işlemi bir kere sağladığınızda, eğer sizin yüklediğiniz sürücü üzerine Windows sürücü indirirse otomatik olarak bir önceki sürücüye döner ve sonrasında bu işlem tekrarlanmaz.

Hocam aslında şunu belirtmem gerekiyor. Yaşadığım bir sorun var bundan kaynaklı olarak driver silip kurmamı önerdiler. Yaşadığım sorun ise bilgisayar her 2-3 açmamda bir ekran kartını görüyor ancak aygıt yöneticisinde ünlem işareti var ve "sorun bildirdiğinden windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43)" yazıyor. Bu olduğu esnada 2. monitörüme görüntü gelmiyor ve sanki driver yüklü değil gibi mouse hareketlerinden anlaşılıyor net olarak.

Tekrar yeniden başlatınca çözülüyor sorun.

Bu soruna istinaden driver silip yeniden kurmam önerildi. Kartım 7900 XTX siz ne düşünüyorsunuz bu sorunla alakalı ? Driver silip kurmak mı gerekli ?

Hocam aslında şunu belirtmem gerekiyor. Yaşadığım bir sorun var bundan kaynaklı olarak driver silip kurmamı önerdiler. Yaşadığım sorun ise bilgisayar her 2-3 açmamda bir ekran kartını görüyor ancak aygıt yöneticisinde ünlem işareti var ve "sorun bildirdiğinden windows bu aygıtı durdurdu. (kod 43)" yazıyor. Tekrar yeniden başlatınca çözülüyor sorun.

Bu soruna istinaden driver silip yeniden kurmam önerildi. Kartım 7900 XTX siz ne düşünüyorsunuz bu sorunla alakalı ? Driver silip kurmak mı gerekli ?

Bu sorununuz bir kere yeniden başlatmada çözülüyor dahi olsa tekrar tekrar yaşamaktansa çözmeniz daha sağlıklı olacaktır. Hatanın detayları konusunda bir bilgim yok. Sürücülerinizin üst üste gelmesi veya farklı bir durum sebep olmuş olabilir. Belirttiğim AMD temizleme programı ile kaldırıp bir deneyin eğer tekrar devam ederse sorununuz o zaman farklı yollar için kontrol sağlarız.

Düzelmiş gibi duruyor hocam çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Aynı kartı kullanan bir arkadaşım bana bu ayarı yapmamı söylemişti. Bir nevi overclock mu oluyor bu ? kendisi alakası yok sadece kart istediğinde güç almasını sağlıyoruz, istemediğinde kullanmaz zaten dedi.

Dosya Ekleri

• 1708623153689.png
    1708623153689.png
    14,3 KB · Görüntüleme: 42
Düzelmiş gibi duruyor hocam çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Aynı kartı kullanan bir arkadaşım bana bu ayarı yapmamı söylemişti. Bir nevi overclock mu oluyor bu ? kendisi alakası yok sadece kart istediğinde güç almasını sağlıyoruz, istemediğinde kullanmaz zaten dedi.
Rica ederim dostum ne demek.

O konuda pek bilgim bulunmuyor maalesef, yanlış yönlendirmiş olmayayım. Genel olarak o kısımdaki ayarlara bakmadım hiç

Technopat Haberler

Geri
Yukarı