Çözüldü DDU nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SheckWes00

Hectopat
Bugün bilgisayarımda 3-4 kez hata raporu gibi bir bildirim geldi. Geri bildirim yaptım fakat araştırmalarıma göre DDU ile silin WHQL yükleyin tarzında bir şeyler gördüm. Bana bunu açıklayabilecek birileri var mı? Nedir bu DDU ve WHQL yani ne işe yarıyorlar. Sistemdeki hatayı gidermeme yarıyorlarsa da bunu nasıl yapacağım? Sanırım sürücü silme yazılımı falanmış fakat sürücüyü sildikten sonra nasıl kuruluyor vs. bu tarz şeyleri pek bilmiyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
DDU, bir sürücü silme aracıdır. DDU ile sürücüyü sildikten sonra yeni sürücüyü markanın sitesinden indirebilirsiniz.
DDU yanlış hatırlamıyor isem (Display Driver Uninstaller) idi. Bu yazılım sayesinde driverınızı kaldırabilirsiniz. WHQL ise herhalde kararlı driverdi. Yani önerilendi. Ekran kartınız ne bilmiyorum ama AMD'nin kendi sitesinden driver indirirken bir sürümde WHQL diye yazar, Nvidia için bir şey diyemem ne yazık ki.

Display driver uninstaller (DDU). İsminin türkçesi "ekran sürücüsü kaldırıcı" yani ekran kartı sürücüsünü komple kalıntı bırakmadan silmeye yarayan program.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • DDU, ekran kartı ve ses sürücülerini kalıntı bırakmadan silmeye yarar.
  • WHQL, Microsoft onaylı, test edilmiş ekran kartı sürücüsüdür.
  • DDU ile eski sürücüyü sildikten sonra son sürüm WHQL imzalı sürücü yüklenebilir.
  • Ekran kartınızda bir arıza varsa bu işlem bir çözüm olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı