Dead Island 2 3.74$

@teokrasy Hocam niye bu kadar celallendin? Takma insanların ne yaptığını bu kadar. İsteyen istediğini yapsın de geç.
Cellallenme değil benimki, bahsettim yukarda da muhasebesini tutmak değil amacım niyetim banane lakin ücretsiz sunulmuş illa beğenmiyorum orayı ben şuradan alacağım mantığı,launcheriymiş,kart düşürmesiymiş, başarımlar,sohbet bilmem ne hiç birinin bi anlamında yok ya insanlar ona takılmış
Epic üyeliğini niçin devam ettiresin ki o zaman ?
Epic.e yazık değil mi ? :)
Benim burda derdim bu tür yaklaşımlar yüzünden epic in öyle ya da böyle Steam tekeli karşısında silinip gidecek olması ha gene benlik bir durum yok iyi kötü oyun alırım ben şükür durumum iyi
sorun 3 5 gariban oyun severe olacak..

@teokrasy Hocam Epic'i bende önceden öneriyordum falan ama gerçekten launcher olarak biraz geride. Bazı oyunların başarımları bile yok, korsan oynamışsın gibi oluyor.

Oyunlarla çok içli dışlı birisi için bunlar önemli, size göre önemsiz gelebilir. Hatta size çok saçma da gelebilir. Bu çok doğal. Herkesin önceliği farklı. Nereyi istiyorsanız orayı kullanın.

Bir de yıllardır kullandığımız platform Steam. Çoğu insan çocukluğundan beri kullanıyor. Köklü, güvenilir. Pek çok sebep var tercih etmek için. O yüzden bir şey bedava dağıtılsa da gidip oradan alası geliyor insanın. Bir de 200 TL çok büyük para değil ya, ondan dert etmem ben mesela.

İşte tam da bu dediklerinize katılmıyorum zaten ,
Korsan hissini kart düşürmek, 289 tane çiçek toplarsan başarım elde etmek,oyun başındaki şapkayı oyunun son boss una kadar götürürsen pizza kutusu yağdırmak vs gibi başarımlar oyunların ana zevkini kırıyor hırsa dönüşüyor
Ben 80 modelim 96'dan bu yana bilgisayar ile içli dışlı oldum dolayısıyla oyunlara da dalıp çıkmışlığım çokça oldu
sizin tanık olduğunuz gelişmelere ben hep oluşurken o an da olma anında içindeydim :)
biz oyun dergileri demo cd verdi diye eve koşa koşa giderek o 30 dakikayı haftalarca oynamış bir nesilin temsilciyiz belki ve belli ki devir değişti kabul ediyorum bunu fakat daha makul takıntılarınız olmalıydı :)
Neyse artık cümleten iyi eğlenceler..

@teokrasy Yok hocam kart düşürme olayından dolayı vesaire korsan hissi var demedim. Direkt gözükmüyor bazı oyunlar Epic'te başarımı olmadığı için. Ne oynadım diye baktığınızda göremiyorsunuz. Korsan hissi bu yüzden oluyor. Steam'da başarımı olmasa bile şu kadar saat oynadın diye gösteriyor. Ben görmek istiyorum oyunlarımı, ne oynadığımı.

Ama dediğim gibi bu olay size saçma, gereksiz gelebilir. Herkesin düşüncesi farklı, saygı duyarım. Size de iyi eğlenceler.

Maalesef katılmıyorum. Steam’in Epic’e göre bana göre net ve tartışmasız artıları var, kısaca sıralayayım:

• Epic’te olmayan binlerce indie, eski ve yeni oyun Steam’de mevcut.
  • İndirimler daha mantıklı (özellikle yeni çıkan oyunlarda).
  • Steam Pazarı (item al–sat, takas sistemi).
  • Steam Atölyesi (benim ve birçok oyuncu için en önemli artı).
  • Topluluk ve sosyal özellikler çok daha gelişmiş.
  • Kullanıcı yorumları (oyun almadan önce gerçek oyuncu deneyimini görmek büyük avantaj).
  • Steam destek ekibi (üstü yok).
  • Steam Input (kol ve kontrolcü desteği).
  • Başarımlar / Achievements (rozet, seviye, profil süsleme).
  • Saat takibi ve detaylı istatistikler.
  • Güvenlik (Steam Guard, pazar korumaları).
  • Aile Paylaşımı.
  • Offline mod sorunsuz çalışıyor.
  • Dahili FPS sayacı.
  • Rehber yazma ve okuma sistemi.
  • Screenshot ve video paylaşımı.
  • Topluluk etkinlikleri.
  • Oyun iade sistemi (daha hızlı ve daha stabil).
  • Kütüphane filtreleme ve düzenleme seçenekleri.
  • Oyuncu istatistikleri.
  • DLC yönetimi çok daha düzenli.
  • Steam Replay (yıllık özet).
  • Yayın / Broadcast özelliği.
  • Çoklu indirme kuyruğu ve indirme kontrolü.
  • Uzun vadeli destek (yıllardır kendini kanıtlamış bir platform)

Ama olsun (!) Epic oyunları Türk lirasından satıyor. :D
@teokrasy Ben bir konuda zaten belirtmiştim, neden Steam? Bakabilirsiniz; Epic–Steam rekabeti diye bir şey yok.

@teokrasy Ben bir konuda zaten belirtmiştim, neden Steam? Bakabilirsiniz; Epic–Steam rekabeti diye bir şey yok.
Dostum ben Steam karşıtı değilim, hatta varolan bütün internet platformları içerisinde neredeyse en sorunsuz platform , yukarda saydığın Steam özellliklerinin hemen hepsine katılıyorum da
Ben epic games.in ücretsiz verdiği bir oyunun illa steamdan da almalıyım çılgınlığı, ısrarı, müsrifliği anlamsız diyorum saçma geliyor,
Elbette sadece atölye desteği bile steam.i benzersiz kılıyor lakin epic. üyeliğine neden devam ediyor peki bu zihniyet sahibi kullanıcılar ?
Bir oyun aynı fiyat olsa iki platform da anlaşılır hak veririm ama epic.in ücretsiz dağıttığı bir oyuna illa para verip steam den alacağım dersen benim kafam eski ve kalın üzgünüm anlamsız geliyor :)

İşte tam da bu dediklerinize katılmıyorum zaten ,
Korsan hissini kart düşürmek, 289 tane çiçek toplarsan başarım elde etmek,oyun başındaki şapkayı oyunun son boss una kadar götürürsen pizza kutusu yağdırmak vs gibi başarımlar oyunların ana zevkini kırıyor hırsa dönüşüyor
Ben 80 modelim 96'dan bu yana bilgisayar ile içli dışlı oldum dolayısıyla oyunlara da dalıp çıkmışlığım çokça oldu
sizin tanık olduğunuz gelişmelere ben hep oluşurken o an da olma anında içindeydim :)
biz oyun dergileri demo cd verdi diye eve koşa koşa giderek o 30 dakikayı haftalarca oynamış bir nesilin temsilciyiz belki ve belli ki devir değişti kabul ediyorum bunu fakat daha makul takıntılarınız olmalıydı :)
Neyse artık cümleten iyi eğlenceler..
Bazı hobilerin açıklaması olmaz, sadece hobidir. Sizin de dediğiniz gibi Steam diğer platformlarla tartışılmayacak kadar iyi. Fakat tüm bunları geçersek bir kütüphane ve arşivcilik olayı giriyor işin içine. Bende anlamıyorum dediğiniz kitlenin içindeyim mesela. Epicte ücretsiz denk gelmesine rağmen Steamden bile isteye aldığım oyunlar mevcut. O ücretsizlerde ya aldığım herhangi bir donanım yanında hediye olarak vermiştir ya da hesapta dursun diye almışımdır.Mesela hobi için koleksiyon yapabilirsiniz, bu çok pahalı bir koleksiyon olabilir. Duvarınıza onlarca resim asmanız, bir çok figür satın almanız, hani şu hot wheels denen oyuncak arabaları biriktirenler mesela. Aşırı derece meraklıları ve delileri var. Baktığın zaman bir getirisi yok. Ama hobi işte.
İzlediğim film ve dizileri arşivlemek gibi bir hobimde var mesela. Sırf bunun için 16 tane hdd satın aldım, NAS sistemi falan da saymıyorum yani bunların yanında. Harcadığım paranında haddi hesabı yok. Baktığım zaman tüm bu filmleri zaten istediğin zaman açar izlersin ama arşivçilik olayı var işte.He dönüp baktığımda harcadığım bu para beni üzüyor mu? Hayır. Çünkü bundan keyif alıyorum ve hoşuma gidiyor. Zaten püf nokta bu. Senin keyif alman. Bu aklına gelebilecek her türlü hobi olabilir. Sana anlamsız gelebilir ama ben keyif alıyorsam gerisinin önemi kalmıyor. Bu örnekleri niye veriyorum Steam konusuna çıkıyor. Ben tüm oyunlarımın tek bir çatı altında olmasını istiyorum, buna ek olarak oynadığım her oyun için o platformda inceleme yapmak, ekran görüntüleri alıp paylaşmak işin ekstrası. Yani seni tatmin edecek kadar açıklamalar yapılmasını bekleme veya mantık arama. Bu iş keyiftir lükstür hobidir. Bunlar kişisel zevktir.

@teokrasy Yok hocam kart düşürme olayından dolayı vesaire korsan hissi var demedim. Direkt gözükmüyor bazı oyunlar Epic'te başarımı olmadığı için. Ne oynadım diye baktığınızda göremiyorsunuz. Korsan hissi bu yüzden oluyor. Steam'da başarımı olmasa bile şu kadar saat oynadın diye gösteriyor. Ben görmek istiyorum oyunlarımı, ne oynadığımı.

Ama dediğim gibi bu olay size saçma, gereksiz gelebilir. Herkesin düşüncesi farklı, saygı duyarım. Size de iyi eğlenceler.
Epic Launcher'da kütüphaneye girip oynama süresi olarak sıralarsanız bütün oynadığınız oyunları kaç saat oynadığınızı görebiliyorsunuz. Profilde sadece başarımı olan oyunlar gözüküyor.

Epic Launcher'da kütüphaneye girip oynama süresi olarak sıralarsanız bütün oynadığınız oyunları kaç saat oynadığınızı görebiliyorsunuz. Profilde sadece başarımı olan oyunlar gözüküyor.
Biliyorum hocam, kütüphanede gösteriyordu galiba ama profilde göstermiyor. Ben ara sıra bakmayı seviyorum ne oynamışım diye profilime. Göremeyince zaten soğumuştum biraz Epic'ten.

Kütüphanede sıraladım, üzerine tıklayınca göstermiyor süresini. Liste yapınca gösteriyor. En çok oynadığım 10 oyunun 3'ünde var sadece başarım mesela, hiçbiri gözükmüyor profilimden baktığımda. Ben ne anladım bu işten? Korsan hissi bu yüzden var gerçekten. Ne oynadığım belli olmuyor.

Son düzenleme:
Her oyunun başarımı yok. Başarımı olmayan oyunları görememek saçma. Yüklü değilken neden göremiyorum? Liste yapmak zorunluluğu var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı