Death Stranding inceleme

14 bölümden oluşan, tam bir sanat eseri olan, Death Stranding; içinde aksiyon barındıran kargo taşıma oyunudur.

Olayı: "Kiral Ağ" adı verilen bir sistem ile ülkeyi birbirine bağlamak için Sam Porter adında birinden yardım isteniyor. Sam ise kendini düşünen biridir.
Kiral Ağ; ışınlanmak gibi bir şeydir. Çok hızlı bir ağ alt yapısıdır. Yani bir doktor Türkiye'den, Amerika'ya bağlanıp birini ameliyat edebilir. Kısaca bir bütün olmak gibidir.

Sam adlı karakterimiz bir öteci ve ölünce, Derz adı verilen bir bölgede, göbek bağlarını bulup tekrar dünya gelebiliyorlar. Yani adamımız Sam, ölümsüzdür. Lakin ölmenin bir bedeli vardır. Eğer K. V. adı verilen yaratıklardan dolayı Sam ölürse, çok büyük bir alanda "Kiral Patlama" oluşur. Öldüğünüz bölge, kratere dönüş ve kargolarınızı kaybedersiniz. Teröristler tarafından etkisiz halde bırakılırsa, Sam teröristlerin bulunduğu bölge dışında başlar ve kargoları teröristler tarafından ele geçirilir.

Adamımız Sam;

Derz;
Pek bir şey belli olmuyor ama ortadaki sarı şey, göbek bağı,/kordonu.

Kiral Varlık örneği K.V.;

Teröristler ve kampları;

Dünya esir alan ikinci tehdit ise "Kiral Yağmur"dan dolayı, dünyaya musallat olan ölülerdir yani Kiral Varlıklar. Sam bir öteci olmasına rağmen sadece ölülerin varlığını hissediyor. Onları göremiyor ama seslerini duyabiliyor. Burada devreye BB teknolojisi giriyor.
Bu teknoloji sayesinde, Sam ölüleri görebiliyor.

BB-28, diğer adıyla Lou;

Sam'in görevi Kiral Ağ ile tüm ülkeyi birbirine bağlayıp, Death Stranding'e yani Ölüm Kıyısı'na varıp, Amelie'yi kurtarmaktır. Lakin çok duygusal anlar, şaşırtıcı olaylar ve gerçekçi modellemeler ile sizleri bir oyundan daha fazlasını vadediyor.

OYNANIŞ: Belirli bölgelere; erzak, sağlık ürünleri, araçlar, silahlar, bombalar gibi ihtiyaç duyulan malzemeleri taşıyoruz. Lakin bu malzemeleri taşımak hiç de kolay değildir. Ya teröristler ya da kiral yağmurundan dolayı K. V. diye adlandırılan yaratıklar tarafından yolculuğunu zorlaşıyor. Tek o da değil yağmur, kar, yamaçlar, zeminler... Bunlar hep sizi etkileyen olumsuz faktörler.
Bu yüzden gerekli ekipmanlar ile yolculuğa çıkıyoruz.

Diğer avantajlarımız yapılar yapmak. Bu oyunda;
Yol,
Jeneratörler,
Gözetleme kuleleri, köprüler gibi yapılar inşaat edip, oyununuz daha keyifli ve kolay hallere getirip, oynanış kalitenizi arttırabilirsiniz. Ayrıca Online bağlanırsanız, diğer oyuncuların yaptığı yapıtları kullanıp, onları beğenebiliyorsunuz.

Son düzenleme:
Buna inceleme diyemem.
Sen sadece hikayeyi anlatıp geçmişsin.
İnceleme yapacak isen oyunun mekaniklerinden, grafiklerinden, parasından bahsedecen.
Hikayeyi anlatmadım ki. Oynanışı ve mekaniklerden de bahsettim gibi.

2 saat oynadım sıktı çıktım kaç saatte açılıyor?
Oyunun yarısı, benzer geçiyor ama sonra bambaşka bir şeye dönüşüyor. Duygusal anlar, grafikler, karakterler, BB, Deadman.. Mükemmel bir oyun. Şaheser statüsünde bir oyun. Anlamak ve sıkılmamak için belli bir yaş grubunda olmak ya da en azından bakış açısını belli oranda geliştirmiş olmak gerekir. Beni etkileyen, gözlerimi dolduran nadir oyunlardan biridir.

KV'leri bir kez atlattıktan sonra öylece boş boş durmaya gelmiyor hiç. Gene geliyorlar.
Ama üstlerine kan torbası gibi bir şeyler fırlatmak eğlenceli.
Bos birakmaya gelmiyor okul cocuklarini . Türüyorlar.
Oyunun yarısı, benzer geçiyor ama sonra bambaşka bir şeye dönüşüyor.
Cliff'in ilk gozuktugu an oyun baska bir seye donusuyor ve cok etkilendim ben bundan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…