Fueren
Hectopat
- Makaleler
- 2
İlk başta ağa bağlanmamıştım ve hafif kurulum oldu haliyle.suile superuser oldum fakatapt install gnome-shellveyagdm3yazdığımda paket bulunamadı diyor. Ne yapmalıyım? @Rona hatta sorun direkt internet yok bilgisayarda.
sudo apt update && sudo apt install tasksel komutu ile Tasksel'i kurun. Ardından sudo tasksel komutunu çalıştırın ve GNOME masüstü ortamını oradan kurun. Ardından sudo apt -y install gdm3 komutu ile gdm3'ü yükleyin ve aşağıdaki komutları girerek aktif edip başlatın.sudo systemctl enable gdm
sudo systemctl start gdm
Hocam interneti telefondan tethering ile geçici olarak çözebilirsiniz. Muhtemelen sürücü kurmanız gereken bir internet aygıtınız olduğundan bu sorunu yaşadınız internet tarafında. İnternet sorununu geçici olarak çözdükten sonra
sudo apt update && sudo apt install taskselkomutu ile Tasksel'i kurun. Ardından sudo tasksel komutunu çalıştırın ve GNOME masüstü ortamını oradan kurun. Ardındansudo apt -y install gdm3komutu ile gdm3'ü yükleyin ve aşağıdaki komutları girerek aktif edip başlatın.
Bash:sudo systemctl enable gdm sudo systemctl start gdm
Hocam sorun şu ki direkt olarak telefondaki interneti bile algılamıyordu. Bende baktım ki böyle olmayacak gidip Arch kurdumşu anlık bir sıkıntı yok dash to dock eklentisi olmaması dışında.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.