Çözüldü Debian 12 graphical install seçeneğini seçince siyah ekranda donup kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

613007

Decapat
Makaleler
2
Merhaba. ISO dosyasını USB'ye her türlü yazdırdım. en son ISO şeklinde yazdırdım. Yine aynı. Graphical install seçeneğini seçince siyah ekranda kalıyor. ISO Dosyasında sıkıntı yok. Sanal makinada denemiştim.

Çözüm
Hocam kendi PC'me kurmuyorum. Eski laptopa kuruyorum. 2GB RAM İntel Atom N550 İşlemci 120 GB SSD.

İnternet üzerinden yükleme sunan ISO yerine Live XFCE ISO ile dener misiniz?

Bu ISO dosyasında kurulum yöntemi farklıdır. Daha az karmaşıktır ve sizi direkt olarak masaüstüne atar, orada kurulum yaparsınız.

DD moduyla yazdırmalısınız. Ventoy da kullanabilirsiniz.
Ekran kartınız nedir? Yeni nesil NVIDIA ekran kartları için Debian gibi dağıtımlar uygun değildir. Sanal makine GPU'nuzu kullanmadığı için rahatlıkla açılıyordur ancak fiziksel sistemde GPU uyumsuzluğu yüzünden çalışmaz. Yeni nesil ekran kartını Debian'da kullanmak çok fazla sorun yaratacaktır. Fedora, Arch Linux tabanlı dağıtımlar yeni nesil NVIDIA GPU'lar için uygundur çünkü daha güncel kernel ve daha güncel sürücü sunarlar.

Ekran kartınız nedir? Yeni nesil NVIDIA ekran kartları için Debian gibi dağıtımlar uygun değildir. Sanal makine GPU'nuzu kullanmadığı için rahatlıkla açılıyordur ancak yeni nesil ekran kartını Debian'da kullanmak çok fazla sorun yaratacaktır. Fedora, Arch Linux tabanlı dağıtımlar yeni nesil NVIDIA GPU'lar için uygundur çünkü daha güncel kernel ve daha güncel sürücü sunarlar.
Hocam kendi PC'me kurmuyorum. Eski laptopa kuruyorum. 2GB RAM İntel Atom N550 İşlemci 120 GB SSD.

İnternet üzerinden yükleme sunan ISO yerine Live XFCE ISO ile dener misiniz?

Bu ISO dosyasında kurulum yöntemi farklıdır. Daha az karmaşıktır ve sizi direkt olarak masaüstüne atar, orada kurulum yaparsınız.

DD moduyla yazdırmalısınız. Ventoy da kullanabilirsiniz.

Çözüm
Hocam verdiğiniz link 64 bit. Laptop 64 bit çalıştırırken çok zorlanıyor. 32 bit indirsem olur mu?
Linux'ta 32 bit veya 64 bit performans farkı yaratmaz. İşlemci 64 bit destekliyorsa kesinlikle 64 bit ISO ile kurulum yapmanızı öneririm.

Tamam. sizce söylediğim sistemde ram tüketimi boşta ne kadar olur?
Kurduğunuz masaüstü ortamına bağlı. XFCE masaüstü yani önerdiğim ISO'daki sürümü kurarsanız boşta 500 MB RAM kullanımı olacak. Karşılaştırma gerekirse Windows 7 boşta 700 MB RAM kullanmaktadır.

Kurduğunuz masaüstü ortamına bağlı. XFCE masaüstü yani önerdiğim ISO'daki sürümü kurarsanız boşta 500 MB RAM kullanımı olacak. Karşılaştırma gerekirse Windows 7 boşta 700 MB RAM kullanmaktadır.
Aynı bilgisayarda önceden Windows 7 Home basic 32 bit sürümde boşta 900 MB ram kullanmı vardı. Ve destek olmadığı için tarayıcıda gezinmek temelli güvenlik sorunuydu ve çoğu program desteği yok. Linux candır.

Aynı bilgisayarda önceden Windows 7 Home basic 32 bit sürümde boşta 900 MB ram kullanmı vardı. Ve destek olmadığı için tarayıcıda gezinmek temelli güvenlik sorunuydu ve çoğu program desteği yok. Linux candır.
Durum nedir hocam bu ISO ile açıldı mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı