Selamlar. Debian Testing kullanıyorum. GRUB şifrelemek için /etc/grub.d/40_custom dosyasında değişiklik yapmam gerekiyordu. Ama dosyanın içi boş olduğu için yaptığım değişikliği görmüyor. Bu konumdaki aşamaları yapıyorum. Bu dosyanın içi boş olmaması gerekiyor normalde, Debian Stable'de bu sorun yoktu, Testing sürümünde karşılaştım. @OzgunP
Evet bunları ekle ve Tamam düğmesine tıkla. Son olarak Kaydet düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedersin. 40_custom dosyasının içi tamamen boşsa, Grub Customizer'in betik kısmını aşağıdaki gibi yap. Kullanıcı adı ve hash değerini kendine göre düzeltiyorsun zaten.
Bahsettiğiniz şey Gelişmiş Seçenekler olarak geçiyor olabilir. Hatta gelişmiş seçeneklerin altında alt menü olarak da fazladan birkaç seçenek görünüyor olabilir.
Grub Customizer uygulamasını yükle yeniden. + düğmesine bas ve betik kodunu seç. Buraya konuda belirttiklerini yaz ve kaydet. Buraya eklediklerin 40_custom dosyasına da eklenecek. Bu sebeple önce 40_custom dosyasına eklediklerini sil. Belki bu şekilde yapınca istediğine ulaşabilirsin.
Evet bunları ekle ve Tamam düğmesine tıkla. Son olarak Kaydet düğmesine tıklayarak değişiklikleri kaydedersin. 40_custom dosyasının içi tamamen boşsa, Grub Customizer'in betik kısmını aşağıdaki gibi yap. Kullanıcı adı ve hash değerini kendine göre düzeltiyorsun zaten.