Debian internete bağlanmıyor

706111

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba.

Debian'ı sonradan masaüstü ortamı yüklemek üzere masaüstü ortamı yüklemeden kurdum.
Çünkü apt install gnome-session komut ile saf GNOME masaüstü ortamı kuracaktım.

Ama ne Ethernet, ne telefondan USB ile hostspot ne de Wi-Fi ile bağlayabiliyorum.

Wi-Fi aygıtı olan wlp2s0 her zaman "network is down" hatası veriyor.

Kablolu interneti cihaza bağladıktan sonra biraz bekle ve ping 1.1.1.1 komutunu gir. Eğer hata verirse belli bir süre tekrarla ve gecikme miktarı yazmaya başlayınca CTRL+C tuşlarıyla ping ekranından çık.
Hocam Network manager yüklü değil. Ondan olabilir mi?

ping 1.1.1.1 komutu da alan adı çözülemedi diyordu.

Hocam Network manager yüklü değil. Ondan olabilir mi?
Bilmiyorum ama ondan değil gibi.
ping 1.1.1.1 komutu da alan adı çözülemedi diyordu.
Birkaç kere aynı komutu girdin mi? Ayrıca alttaki yerde en sondaki tiki kaldırıp mı indirme yaptın?
snapshot.jpg

Eğer öyle yaptıysan baştan kurulum yap kurulum yaparken ise aşağıdaki videoyu takip et. 7. ve 13. dakikalar arasını direkt atla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilmiyorum ama ondan değil gibi.

Birkaç kere aynı komutu girdin mi? Ayrıca alttaki yerde en sondaki tiki kaldırıp mı indirme yaptın?
Eki Görüntüle 2235424

Eğer öyle yaptıysan baştan kurulum yap kurulum yaparken ise aşağıdaki videoyu takip et. 7. ve 13. dakikalar arasını direkt atla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam alttaki tiki kaldırmadım birde videoyu sıfırdan izleyerek yapayım mı? BTRFS dosya formatı güzel bir şeye benziyor sanki.

Hocam alttaki tiki kaldırmadım birde videoyu sıfırdan izleyerek yapayım mı? BTRFS dosya formatı güzel bir şeye benziyor sanki.
Sıfırdan yapmanı tavsiye ederim. BTRFS işi biraz zahmetli olduğundan atlamanı önerdim. Eğer değeceğini düşünüyorsan kesinlikle yapmalısın.

Sıfırdan yapmanı tavsiye ederim. BTRFS işi biraz zahmetli olduğundan atlamanı önerdim. Eğer değeceğini düşünüyorsan kesinlikle yapmalısın.
Hocam yedekleme için düşündüm. Eğer hemencecik kullanıcı ayarlarım yedeklenecekse değebilir. Windows'ta sistem geri yükleme gibi bir şey kolayca BTFRS dosya formatı ile yapılıyor.

@ensareis hocam internet bağlatısı olmadı. Ben Fedora 40 kurdum. Biraz servisleri sildi ve uygulamaları. 2000 paket vardı. 1400'e indirdim.
900 MB boşta Ram kullanımı var

Şu an her şey düzgün çalışıyor. Bir şekilde yedek alayıp tekrar düzenleyecem.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00