Debian şifresi nasıl kırılır?

anomaly

Centipat
Daha fazla  
WhatsApp Görsel 2023-06-30 saat 16.41.53.jpg

Şifresini bilmiyorum. Babadan kalma. Yardım eder misiniz? Nasıl kırabilirim veya açabilirim şifreyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifresini bilmiyorum. Babadan kalma. Yardım eder misiniz? Nasıl kırabilirim veya açabilirim şifreyi?
Zamanında Ubuntu için de bunu yapmıştım:
  1. GRUB önyükleyicisinden işletim sisteminiz seçiliyken E tuşuna basın.
  2. 'Loading Linux X.XX.X-XX-amd64...' yazan yere gelin, oradaki 'quiet' seçeneğinin önüne 'rw init=/bin/bash' yazın ve CTRL + X veya F10'a tıklayın, sistem komut isteminde açılacak.
  3. Komut istemine 'mount | grep -w /' yazın, eğer çıktıda "(rw,realtime)" yazıyorsa sıkıntı yok, devam edebiliriz.
  4. Eğer root şifresini değiştirecekseniz komut istemine 'passwd' yazın, sadece kullanıcı şifresini değiştirecekseniz 'passwd UltrAslan' yazın.
  5. Yeni şifrenizi iki kere girin. Sistemi yeniden başlatmak için 'exec /sbin/init' yazın.

Hocam, siz format atın mı diyorsunuz yani?
Bu işi halletmek zor değil.

Kanka yardım için sağ ol mesajdan beri araştırıyorum yazdığın kodlar doğurmuş onda hiçbir sıkıntı yok sadece kullanıcı arayüzündeki ayarlardan root girişinin açılması gerekiyormuş onun için yaklaşık bir hafta falan kaybettim bilmiyordum da yardımlar için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı