Debloat'lı W11 ISO önerisi

Kerwm41

Hectopat
Makaleler
1
Hayırlı akşamlar. Her zamanki gibi Linux damarım tuttu ve Linux'a geçtim. Ama çok oyun oynadığım için sürekli sorun yaşadım. Windows 11'e geri dönmeyi düşünüyorum ama bloat dolu. Şöyle fazla şeyi ellemeden biraz debloat edilmiş bir Custom ROM önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı akşamlar. Her zamanki gibi Linux damarım tuttu ve Linux'a geçtim. Ama çok oyun oynadığım için sürekli sorun yaşadım. Windows 11'e geri dönmeyi düşünüyorum ama bloat dolu. Şöyle fazla şeyi ellemeden biraz debloat edilmiş bir Custom ROM önerirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
KernelOS 11 deneyebilirsiniz.

NTLite ile kendi iso'nu hazırla bitti bile. Satın alırsanda işine yarar.

NTLite ile kendi iso'nu hazırla bitti bile. Satın alırsanda işine yarar.
Onu görmüştüm de fazla bilmediğim için uğraşmak istemedim.
Güzelmiş ama debloat dışında farklı şeyler de var(activation script vs.) sanırım IoT olduğu için. Sadece Enterprise LTSC kursam mı? LTSC'nin normalden ne farkı var?

Onu görmüştüm de fazla bilmediğim için uğraşmak istemedim.

Güzelmiş ama debloat dışında farklı şeyler de var(activation script vs.) Sanırım IoT olduğu için. Sadece Enterprise LTSC kursam mı? LTSC'nin normalden ne farkı var?

LTSC normal Pro ve Home'a göre daha hafif şişirilmiş değil ve güncellemeleri geç alıyor ama sağlam alıyor yani bir sorun olmuyor. Eğer düz LTSC kurarsanız sanırım en fazla 90 günlük lisans gibi bir durumu vardı. Bu konudaki yerden indirince gün sınırı olmuyor.

Eğer scriptlerden vs. içiniz rahat etmiyorsa bu videoyu rehber olarak alabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerileriniz için teşekkürler, Linux'ta olduğum için sanırım NTLite kullanamıyorum eğer yapabilirsem NTLite ile değiştirip LTSC sürümünü kullanırım. Olmazsa düz LTSC.

Düz Windows 11 kurup üstüne ReviOS da kurabilirsiniz.
Bu konuda pek güzel bahsedilmemiş, sanırım güvenlik sorunları var.

Bu konuda pek güzel bahsedilmemiş, sanırım güvenlik sorunları var.
Güvenlik sorunlarından kastınız, ‘ReviOS bilgilerimi çalmaz mı, bunu nereden bilebilirim?’ gibi bir düşünceyse, evet, haklısınız; kimse buna garanti veremez. Ama ben kullandım, arkadaşlarım hâlâ aktif olarak kullanıyor ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Yine de ‘Ben işimi garantiye almak istiyorum’ diyorsanız, LTSC ya da NTLite kullanmanız en mantıklısı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı