Debriyaj ile gaz nasıl kullanılmalı?

patetepat

Hectopat
Daha fazla  
Selam. Benim sorum motosiklette vites büyütürken gazı kapatıp vitesi atıyoruz ama debriyajı çekerken gaz vermenin motora zararı var mıdır?

Misal hocam 2 de gidiyorum 3 atacağım gazı kapattım debriyajı sıkıp vitesi attım debriyajı bırakırken hafif gaz veriyorum şanzımana zarar yoktur değil mi yeni başladımda.

Hayır çok hafif gaz verirsen şanzıman devir olarak da vites geçişi yaparken zorlanmaz iyi olabilir ama vites atarken çok gaz verirsen bu biraz sorun olabilir motor için

Çok basarsanız ya da yarım yaparsanız yaylar ısıdan özelliğini kaybeder ve debriyaj tam ayıramamaya başlar bu da mesela 1 e ya da ikiye atarken motor ileri gitmeye çalışır ve tak diye ses çıkar vites geçerken.

Belli oranda gaz vermek motor devri ve şanzıman devrini yakalamak için iyidir.

Çok basarsanız ya da yarım yaparsanız yaylar ısıdan özelliğini kaybeder ve debriyaj tam ayıramamaya başlar bu da mesela 1'e ya da ikiye atarken motor ileri gitmeye çalışır ve tak diye ses çıkar vites geçerken.

Belli oranda gaz vermek motor devri ve şanzıman devrini yakalamak için iyidir.

Hocam benim motor 250km de ama 1. vitese atarken tak sesi oluyor bazen bir de hafif öne gidiyor motor ısınmadığı zaman olabilir mi 250kmde yemiş olmam çok zor değil mi?

Motor ısınmadığı zaman olabilir 10 15 dakika kullandıktan sonra devam ediyorsa biliyorsanız kavrama ayarı yapın ya da yaptırın 100'den fazla almazlar tahminen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı