Debriyaja nasıl aşina olunur?

NeganLucille

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam direksiyon sınavım var yakın zamanda ve bugün direksiyon derslerim başladı, debriyaj fren ve gaz kordinasyonunu tam oturtamadım kafamda, bunu sizce sınava kadar kafamda oturtabilir miyim ve nelere dikkat etmem gerek? Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

Hocam arabanız varsa veya yakın bir arkadaşınızın arabası varsa güvenli bir yere gidip orada pratik yapmakta fayda var. Aynı zamanda sürüş esnasında tek ayağınızı kullanmaya özen gösterin. Debriyaj mantığı oldukça basit bir şey sadece göz korkutuyor. Emin olun bir kaç pratikten sonra her şey çok daha kolay gelecek gözünüze.

Hocam arabanız varsa veya yakın bir arkadaşınızın arabası varsa güvenli bir yere gidip orada pratik yapmakta fayda var. Aynı zamanda sürüş esnasında tek ayağınızı kullanmaya özen gösterin. Debriyaj mantığı oldukça basit bir şey sadece göz korkutuyor. Emin olun bir kaç pratikten sonra her şey çok daha kolay gelecek gözünüze.
Otomatik arabamız var ve hoca sınava kadar kullanmamam gerektiğini söyledi.

Kaldırırken debriyajdan hemen ayağını çekmemeye çalış. Bırak devir yükselsin sınavda sıkıntı olmaz araba bağırır sadece. Gaza da yavaş dokun araba debriyaja bastığında bile akıyor zaten. Plastik bir top al onu ayağınla ez yavaş yavaş kaldır ayağını ben böyle öğrenmiştim zamanında faydası oluyor.

Otomatik arabamız var ve hoca sınava kadar kullanmamam gerektiğini söyledi.

Hocalar sınavda kendinizin alıştığı bir şeyi değil kendi öğrettikleri bir şeyi uygulamanız için kullanmamanızı söylüyor. Bunu kafanızda aşabilir iseniz sınavda hocanın dediklerini uygulayarak çok rahat geçebilirsiniz ama normal sürücüler için alışıldık bazı şeyler sizi izleyen kişiler için doğru olmadığından uyarıp hatta ters biriyse bırakabiliyorlar. Direksiyon dersiniz yeni başlamış zamanla kafanızda oturtacağınızdan emin olun ve kendinize güvenin.

Arkadaşlar selam direksiyon sınavım var yakın zamanda ve bugün direksiyon derslerim başladı, debriyaj fren ve gaz kordinasyonunu tam oturtamadım kafamda, bunu sizce sınava kadar kafamda oturtabilir miyim ve nelere dikkat etmem gerek? Tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

Deviri çok düşürmediğin sürece debirajı çok kafaya takmaya gerek yok sadece ezber kuralı yap bol gaz ver ki stop etmesin araç.

Kaldırırken debriyajdan hemen ayağını çekmemeye çalış. Bırak devir yükselsin sınavda sıkıntı olmaz araba bağırır sadece. Gaza da yavaş dokun araba debriyaja bastığında bile akıyor zaten. Plastik bir top al onu ayağınla ez yavaş yavaş kaldır ayağını ben böyle öğrenmiştim zamanında faydası oluyor.
Debriyajı tam bırakmadan gaza basarsam problem olur mu? Ne zaman bırakmam gerektiğini kavrayamadım şuan.

Debriyajı tam bırakmadan gaza basarsam problem olur mu? Ne zaman bırakmam gerektiğini kavrayamadım şu an.

Bir şey olmaz işte devir yükselir sadece bu da yakıtı daha hızlı bitirir sadece. Silkelendirmektense arabayı araba biraz ilerledikten sonra ayağını çek daha iyi olur zamanla zaten kalkışta da ayarlarsın.

Düz bir yerdeysen ayağının alışması için öncelikle çok hafif gaza dokun. Debriyajdan biraz kaldır ve bekle. Gaza basmaya devam et. Araba hareket edince debriyajdan yavaşça kaldır.

Debriyajı tam bırakmadan gaza basarsam problem olur mu? Ne zaman bırakmam gerektiğini kavrayamadım şu an.

Kavrama arabadan arabaya değişir kimi arabanın debirajı yukarıdan kimisinin debirajı alttan kavrar araca bindiğinizde kalkışta kavrama ayarını siz anlayacaksınız buradan ezberden anlatılacak iş değildir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı