Arkadaşlar ilk önce herkese selamun aleyküm. Dün bilgisayarın kasasına el gezdirirken bir şey fark ettim. Sorun şu ki, bilgisayarı ilk çalıştırdığımda "Debug Code" kısmında "04" yazdığını gördüm ama bilgisayarın hiç bir sorunsuz çalışıtığını da gördüm. "Windows" açıldıktan sonra "Restart" attım "Debug Code" kısmında "A0" yazdı. Sorun çözüldü sandım ama yanıdığımı bu gün anladım. Anlayamadığım şey "Cold Boot" yaptığım her zaman yani bilgisayarı yeni açtığımda "DC" da "04" yazıyor, "Restart" attıkdan sonra "A0" yazıor.
P.S Evveller böyle sorunla hiç bir zaman karşılaşmamıştım, "HDD" lerim kül olduktan sonra böyle ve şimdi "PC" de "SSD" hariç hiç bir "HDD" ve "DVD" yok. "DC" de hata "04", "D4" değil çünki "D" ile hatalar "D" ile yazılıyor ama kendi kitabında "04" hatası bulunmuyor. Önceden ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Söz konusu kod için bir açıklama yok kitapçıkta lakin sistem sorunsuz çalışıyorsa burada genelde sıcaklık yazar. 4 derecede çalışan bir bileşen olamayacağına göre ya sıcaklık verisini hatalı okuyor ya da derin uykudan uyandıktan sonra kodu güncellemiyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum.
Söz konusu kod için bir açıklama yok kitapçıkta lakin sistem sorunsuz çalışıyorsa burada genelde sıcaklık yazar. 4 derecede çalışan bir bileşen olamayacağına göre ya sıcaklık verisini hatalı okuyor ya da derin uykudan uyandıktan sonra kodu güncellemiyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum.