Debug LED Code 04 nedir ?

Huseynrasulov

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk önce herkese selamun aleyküm. Dün bilgisayarın kasasına el gezdirirken bir şey fark ettim. Sorun şu ki, bilgisayarı ilk çalıştırdığımda "Debug Code" kısmında "04" yazdığını gördüm ama bilgisayarın hiç bir sorunsuz çalışıtığını da gördüm. "Windows" açıldıktan sonra "Restart" attım "Debug Code" kısmında "A0" yazdı. Sorun çözüldü sandım ama yanıdığımı bu gün anladım. Anlayamadığım şey "Cold Boot" yaptığım her zaman yani bilgisayarı yeni açtığımda "DC" da "04" yazıyor, "Restart" attıkdan sonra "A0" yazıor.

P.S Evveller böyle sorunla hiç bir zaman karşılaşmamıştım, "HDD" lerim kül olduktan sonra böyle ve şimdi "PC" de "SSD" hariç hiç bir "HDD" ve "DVD" yok. "DC" de hata "04", "D4" değil çünki "D" ile hatalar "D" ile yazılıyor ama kendi kitabında "04" hatası bulunmuyor. Önceden ilgilenen herkese teşekkür ederim.
  • MOBO Gigabyte z97x-Gaming GT
  • PSU Corsair HX1000W
  • SSD Intel 530 series 240 gb
  • GPU Asus GTX 780 x2 SLI
IMG_5954.JPG

IMG_5955.JPG

IMG_5957.JPG

IMG_5960.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Söz konusu kod için bir açıklama yok kitapçıkta lakin sistem sorunsuz çalışıyorsa burada genelde sıcaklık yazar. 4 derecede çalışan bir bileşen olamayacağına göre ya sıcaklık verisini hatalı okuyor ya da derin uykudan uyandıktan sonra kodu güncellemiyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum.

Söz konusu kod için bir açıklama yok kitapçıkta lakin sistem sorunsuz çalışıyorsa burada genelde sıcaklık yazar. 4 derecede çalışan bir bileşen olamayacağına göre ya sıcaklık verisini hatalı okuyor ya da derin uykudan uyandıktan sonra kodu güncellemiyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum.
Ama normalde A0 yazıyordu hep, çok teşekkür ediyorum ilgilendiyin için. İnşallah sonradan başıma bela olucak bişey açmaz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı