Debug.log Dosyası Nedir?

Merhaba. Bugün bilgisayarımı açtığımda bu şekilde Debug adında bir dosya gördüm. Bu nedir? Tehlikeli midir?

debug doyası.png

Chrome veya Microsoft Edge kullanıyorsanız şu an bir sorun var. PDF dosyası açtığınızda bu sorun oluşabiliyor. Çözüm için bir link paylaşacağım ancak güncelleme bekleyin zira kesin bir çözüm değil. Ancak zararlı bir şey olmadığını söyleyebilirim. Silseniz de tekrar gelecektir PDF kullandıkça.

İçerik bundan farklı ise yazarsanız iyi olur.

Paylaşım yasakmış sanıyorum dolayısıyla şöyle güncelleyelim.

Dosya gezgininden
"%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data" adresini gidin. Sonrasında oradaki Crashpad dosyasını silebilirsiniz. Bende bir çözüm olmadı ancak sizde işe yarayabilir.

Kaynak: Microsoft'un sitesindeki cevap

Chrome veya Microsoft Edge kullanıyorsanız şu an bir sorun var. PDF dosyası açtığınızda bu sorun oluşabiliyor. Çözüm için bir link paylaşacağım ancak güncelleme bekleyin zira kesin bir çözüm değil.
İçerik bundan farklı ise yazarsanız iyi olur.

Yabancı kaynaklı sitelerin paylaşımı yasak imiş, geçenlerde uyarı aldım. Hızlıca bir çevirisini paylaşayım arkadaş için.

Bilinen bir bug Chrome ve Chrome tabanlı uygulamalarda görebilirsin bunlar masaüstünde log dosyası oluşturabilirler.

Chrome kullanıyorsan Dosya gezginine (File Exploler) gidip %LocalAppData%\Google\Chrome\User Data yazıp entera tıkla. Açılan dosyadaki Crashpad dosyasını silersen hata düzelecektir.

Sorunlu bir dosya değildir log dosyası çünkü fakat dilersen silebilirsin de.

Yabancı kaynaklı sitelerin paylaşımı yasak imiş, geçenlerde uyarı aldım. Hızlıca bir çevirisini paylaşayım arkadaş için.

Sorunlu bir dosya değildir log dosyası çünkü fakat dilersen silebilirsin de.
Teşekkür ederim hocam. Açıklama sonrasında kaynak olarak belirttim.

Silersem bir sorun olur mu? Kusura bakmayın cahilim biraz bu konularda.

Hiçbir sıkıntı olmaz , log dosyaları bilgilendirme amaçlı. Bir deneyin , çözülmezse ben başka bir yol önereyim; arkadaşın paylaştığı kaynağın içeriğini çevirmiştim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı