Dedesi 1.85 olan biri kaç cm olur?

AftonLei

Femtopat
Dedem 1.85 dayım 1.75 babam 1.69 annem 1.60 ben 16 yıl 10 aylıkken 1.75'im sizce dedem kadar olacak mıyım genlerimin çoğu dedemden boy konusunda çünkü annem ve babamın ortalaması 1.72 oluyor maximum zaten bu genetik sınırı aştığıma göre genlerim beni dedem kadar yapacak diye düşünüyorum sizce mümkün mü?
Genetikten anlayan varsa buyursun.

Bu boy denen şey çok şans meselesi maalesef, dedeniz kadar uzun da olabilirsiniz kısa da, tamamen genlerinize bağlı yani.

Umarım dedeme ulaşırım 185 çok güzel bir boy.

Uzarsın uzarsın, 2 metreye kadar yolun var.

Hocam sırf yorum yapmış olmak için değil de yardımcı olabilecek ya da bilimsel bilgisi olan yazsın.

Sporda yap ki desteklesin boy uzamanı. Genlerde varsa uzayabilirsin.

Sağ olun hocam fitness başlamıştım 1 ay oldu umarım etkisi olur.

Bir genetik sınırı falan aşmadın dostum, genlerinin çoğunun dedenden olduğunu falan da bilemezsin. Genetik karışım rastlantısaldır, hangi özelliğin kimden geçtiğini bilmen çok zor. Bilimsel olarak ailenin ortalama boyundan 6-7cm kısa veya uzun olabilirsin. Bu normaldir ve çevresel, genetik faktörlere bağlı olarak değişir. Fazlası da yine bu faktörlere bağlıdır. Neredeyse 17 yaşındasın, muhtemelen büyüme plakların kapanmaya çok yakın veya kapandı. 10cm gibi radikal bir uzama beklemek pek gerçekçi değil maalesef. Baban 185 olsaydı evet, bu mümkün olabilirdi ancak dedenin boyu sandığın kadar etkili olmayacak boyun özelinde. Sana %100 bir şey söylemek istemiyorum fakat çok fazla beklentiye girmemeni tavsiye edebilirim. En gerçekçi yanıtı hastaneden alacaksın. Çocuk endokrinoloji tarzı bir bölüme gidip büyüme plaklarını kontrol ettir, uzayıp uzamayacağın az çok belli olacaktır.

Bir genetik sınırı falan aşmadın dostum, genlerinin çoğunun dedenden olduğunu falan da bilemezsin. Genetik karışım rastlantısaldır, hangi özelliğin kimden geçtiğini bilmen çok zor. Bilimsel olarak ailenin ortalama boyundan 6-7cm kısa veya uzun olabilirsin. Bu normaldir ve çevresel, genetik faktörlere bağlı olarak değişir. Fazlası da yine bu faktörlere bağlıdır. Neredeyse 17 yaşındasın, muhtemelen büyüme plakların kapanmaya çok yakın veya kapandı. 10cm gibi radikal bir uzama beklemek pek gerçekçi değil maalesef. Baban 185 olsaydı evet, bu mümkün olabilirdi ancak dedenin boyu sandığın kadar etkili olmayacak boyun özelinde. Sana %100 bir şey söylemek istemiyorum fakat çok fazla beklentiye girmemeni tavsiye edebilirim. En gerçekçi yanıtı hastaneden alacaksın. Çocuk endokrinoloji tarzı bir bölüme gidip büyüme plaklarını kontrol ettir, uzayıp uzamayacağın az çok belli olacaktır.

Sağ ol rasyonel bir cevap oldu bu, muhtemelen kemiğime baktırırım az çok bir fikir ortaya çıkar.

Peki 1.80 mümkün mü?

Son düzenleme:
Peki 1.80 mümkün mü?

Büyüme plakların tamamen kapanmadıysa ve sağlıklı bir yaşam biçimin varsa tabii, mümkün. Ama %100 olur demek bilimsel olarak mümkün değil. Zira X kişisi 18 yaşında da uzama gösterebiliyor iken Y kişisi 16 yaşında son kez uzama göstermiş olabilir. Dediğim gibi, büyüme plaklarını kontrol ettir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı