Deep Cool CPU Soğutucunun Açısını Ayarlama

şahin_003

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba;

Yeni topladığım sistemde amd fx 6300 işlemci kullandım. Deep cool soğutucu taktım. Fakat açısını doğru ayarladım mı bilmiyorum. Isınma sorunu yok. Boşta max:25-26 derece. Fakat eksoz fanının karşısında olduğu için hava akımında sıkıntı olur mu kafama takıldı. Fotoğraf ekledim.

1 (1280 x 960).jpg
2 (1280 x 960).jpg
3 (1280 x 960).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanını diğer tarafa takabiliyor musun? Soğutucunun modelini yazsan söyleyebilirdim ancak resimlerden net bir bilgi veremiyorum.
İşlemci fanı diğer tarafa takılmıyorsa da soğutucu bloku 180 derece çevirip öyle monte edebilirsin.

İlginiz için teşekkür ederim.Soğutucunun modeli deep cool gammaxx 300...Ramların olduğu tarafa takınca ramlere az da olsa temas ediyor.Titreşimden sıkıntı olabilir diye öyle takmadım.En ideal nasıl olmalı yada böyle kalsa sıkıntı olur mu?

Evet, şüphelenmekle çok haklısınız... İşlemci Blok fanı ters takılmış. Normalde içerideki sıcak havayı egzoz fanına oradan da dışarı atması gerekirken tam tersine içeride dolaştırıyor. RAM'lere hiç bir zararı olmaz, varsın biraz temas etsin, siz olması gereken konuma takın.:)

Evet, şüphelenmekle çok haklısınız... İşlemci Blok fanı ters takılmış. Normalde içerideki sıcak havayı egzoz fanına oradan da dışarı atması gerekirken tam tersine içeride dolaştırıyor. RAM'lere hiç bir zararı olmaz, varsın biraz temas etsin, siz olması gereken konuma takın.:)
Yardımınız içinteşekkür ederim. Zaten anlamıştım biraz. Egsoz fanıyla cpu soğutucu karşılıklı olduğu için ters hava akımından dolayı çok hafif ıslık sesi gibi bir ses geliyordu.:)

İşlemci fanını diğer tarafa takabiliyor musun? Soğutucunun modelini yazsan söyleyebilirdim ancak resimlerden net bir bilgi veremiyorum.
İşlemci fanı diğer tarafa takılmıyorsa da soğutucu bloku 180 derece çevirip öyle monte edebilirsin.
İlginiz için teşekkür ederim.Soğutucunun modeli deep cool gammaxx 300

Erkan Abi'nin de dediği gibi fanı diğer tarafa monte edebilirsin, RAM belleklere zararı olmaz.
Soğutucuyu ilk gördüğümde S40 modeli sanmıştım, meğer 300 modeliymiş :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı