Deep Cool Maelstrom 120K Soğutucu

Ses sorunu yalnızca fan yüzünden olmuyor maalesef, pompalama sisteminin etkisi büyük.
Yinede işlemci ısınmadığı sürece ses kaynaklı sorun yaşamazsınız.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, şimdi suvu soğutma iyidir ama ucuz olanlarda ise motor sesi v.s var diyorsunuz ben sessizliğe çok önem veriyorum yani 30 DB üstü fanlardan rahatsızlık duyarım o derece sessizlik hastasıyım. :D
O yüzden kasamda akasa viper fanlar kullanıyorum ve RPM düşürerek sessizliği sağlıyorum.

Şu anda kullandığım soğtuucum PCcolor S90 ve orta seviye bir soğutucu diyebilirim, fanı biraz ses yapıyor diğer fanlara göre o yüzden değiştirmek istiyorum ve işlemcimi 4.3 üstü çıkarttığımda mavi ekran almaya başlıyorum bu yüzden soğutmada sıkıntı var diye düşünüyorum.

Şu anda aklımda olan soğutucu bu Cooler Master Hyper 212X İntel 2011/1366/1156/1155/775 AMD Fiyatı

Bunu almayı düşünüyorum ama kasama sığacağından şüpheliyim çünkü yan mesh panel ileriye doğru çıkıntılı ama 20 cm fan var ve o aralığı kapattığından sıkıntı olur diye düşünüyorum. 20 CM fanı çıkarıpta soğutucu takmak istemem o yüzden sıvı soğutmayı düşündüm ama motor sesi v.s dediniz o yüzden ne yapacağımı şaşırdım. :D
Kasayı değiştireceğim bu gidişle. :D

Alacağın sıvı soğutmada motor sesi falan duymayacaksın, gürültü seviyesi ise boşta, bir hava soğutmadan farksız yani oldukça sessiz olacaktır.
Ancak voltajlı OC ile yük altına soktuğunda müzdarip olmaya başlarsın gürültüden.

Kasaya sığıp sığmayacağı konusuna gelirsek senden CPU ile kasa kapağı arasındaki mesafeyi ölçmeni isteyeceğim.
Resmi sitesinde detaylı bilgi yok. O kasaya sığmasına sığar ancak yinede emin olalım.

Alacağın sıvı soğutmada motor sesi falan duymayacaksın, gürültü seviyesi ise boşta, bir hava soğutmadan farksız yani oldukça sessiz olacaktır.
Ancak voltajlı OC ile yük altına soktuğunda müzdarip olmaya başlarsın gürültüden.

Kasaya sığıp sığmayacağı konusuna gelirsek senden CPU ile kasa kapağı arasındaki mesafeyi ölçmeni isteyeceğim.
Resmi sitesinde detaylı bilgi yok. O kasaya sığmasına sığar ancak yinede emin olalım.
H80i bugün geldi 2 saat önce montaj yapmaya çalıştım fakat öyle bi olasılık yokmuş. AM3+ uyumu yokmuş oysaki kutusuna baktım AM3+ destegi yok zaten :D sitede var gözüküyor dolandırılmak gibi birşey bu hoş gerçi iade almak zorundalar fakat harcadığım zamana yazık ve thermal macunumda olmadığı için bi süre yük altına sokamıcam bilgisayarı.

15 CM boşluk var.

Merhabalar, konuyu hortlattıyorum sanırım ama kusura bakmayın :)
@BilgisayarKurdu
Hocam size bir soru sormak istiyorum affınıza sığınarak,
Bir .ok konuda sizi hava soğutmaya yönlendirdiğinizi gördüm ve bir soru sormak istiyorum.
i7 5820k işlemci alacağım, şuan için oc den çok iyi anlamıyorum anakartın oc genie özelliği sayesinde oc yapacağım. Çalışma frekansı kaça çıkar artık bilmiyorum orasını, bu işlemciye bu şartlar altında hazır sıvı soğutmamı önerirsiniz yoksa hava soğutmamı?
Hava soğutma az maliyetli sıvıya göre ama ben kule tipi soğutuculardan hiç hoşlanmıyorum kasa içinde çok büyük ve ağır.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim :)

Hazır modları kullanacak yapacağınız OC işlemi zaten işlemcide voltaj artışı yapmayacak, aslına bakarsan yeni bir işlemci soğutucusuna bile çok fazla ihtiyaç duymayabilirsin hazır modlarda.
Senin amacın doğrultunda boş yere para harcamamanı, alabildiğin en performanslı ve sessiz model soğutmaları almanı öneriyorum.
Bunlar da hava soğutma oluyor haliyle. Ağırlığı veya büyüklüğü senin için bir problem teşkil ediyor ise sıvı soğutmalara da yönelebilirsin kesinlikle.

Aslında 2 alternatif var kafamda.
Birinci cooler master hyper 212 evo 2. si thermaltake water 3.0 performer, aralarında fiyat farkı 50-60 tl bazı inceleme testlerinde 3.0 water tek fan ve 120mm radyatör olmasına karşın gayet iyi sonuçlar vermiş.
Sıvı soğutma olarakda zaten çok yüksek fiyatlara çıkmayacağım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı