Deep Cool Maelstrom 120K Soğutucu

H80i hakkında bilgin varmı peki ses konusunda ?
Bir önceki açtığın konuda çok genel konuşup "sıvı soğutmalar ses çıkartmaz" diyenler arkadaşlar olmuş, o düşünceleri atıyorsun kafandan.
Sana detaylıca anlatmak istiyorum ki net bilgiler oluşsun kafanda.

Bir hava soğutma sisteminin ses çıkartma potansiyelini bir sıvı soğutmanın ses çıkartma potansiyeli ile karşılaştıramazsın bile :)
H100i yani 80i'nin bir üst segmenti, gerektiğinde öyle güzel sesler çıkartabiliyor ki.

80i de kendini parçaladığı zamanlar 40dB kadar ses çıkartabilme gücüne sahip ancak bu 35dB ses çıkartacağı anlamına gelmez.
İşlemcinin ne kadar ısındığı ile orantılı olarak ses seviyesinde bir artış olur
. Ses seviyesindeki artışın nedeni ise performansı yükseltip ısıyı yok etmeye çalışmaktır. O işlemci ısınmayacağı için gereksiz ses oluşmaz.
Sen bu sıvı soğutmayı alıyorsan üst seviye bir işlemciye voltajı dayayacaksın, etraftan ateş fışkıracak demektir.

Yani amatör isteklerin için 80i'ye para harcama. 212x al, sessizlik ve performansın, en önemlisi de cebinde kalan paranın tadını çıkart.

Corsair Hydro serisinde Pump Noise sorununa yakalandiginda o ses paha bicilemez.

212X veya Akasa Venom alinmali.
@Mehmet Umut Mert Bak bu sorunlardan bahsetmiyoruz bile. Olur da başına öyle bir şey gelirse kasayı fare kemiriyor sanarsın :)
Nedir yani bu sıvı soğutma merakı ben anlamıyorum :)

@mehmet Uğur MerBak, ben bile hava soğutma kullanıyorum, OC için üretilmiş bir anakartım yok, sahip olduğum işlemci hiç de havalı değil.
Ben ihtiyacımı biliyorum ve ona göre davranıyorum. Sıvı soğutma almak için benim bile bir sebebim yok şuan.

Bir önceki açtığın konuda çok genel konuşup "sıvı soğutmalar ses çıkartmaz" diyenler arkadaşlar olmuş, o düşünceleri atıyorsun kafandan.
Sana detaylıca anlatmak istiyorum ki net bilgiler oluşsun kafanda.

Bir hava soğutma sisteminin ses çıkartma potansiyelini bir sıvı soğutmanın ses çıkartma potansiyeli ile karşılaştıramazsın bile :)
H100i yani 80i'nin bir üst segmenti, gerektiğinde öyle güzel sesler çıkartabiliyor ki.

80i de kendini parçaladığı zamanlar 40dB kadar ses çıkartabilme gücüne sahip ancak bu 35dB ses çıkartacağı anlamına gelmez.
İşlemcinin ne kadar ısındığı ile orantılı olarak ses seviyesinde bir artış olur
. Ses seviyesindeki artışın nedeni ise performansı yükseltip ısıyı yok etmeye çalışmaktır. O işlemci ısınmayacağı için gereksiz ses oluşmaz.
Sen bu sıvı soğutmayı alıyorsan üst seviye bir işlemciye voltajı dayayacaksın, etraftan ateş fışkıracak demektir.

Yani amatör isteklerin için 80i'ye para harcama. 212x al, sessizlik ve performansın, en önemlisi de cebinde kalan paranın tadını çıkart.
Dün gece almıştım altarnatif olarak H100i alıcaktım fakat z3 plus kasasına olacagını düşünmedim o yüzden H80i yönelmiştim.

İleri dönük olarakta dahil düşünülmezmi.

Dosya Ekleri

• aaa.jpg
    aaa.jpg
    145,9 KB · Görüntüleme: 452
Sakın ha sipariş verdiğiniz soğutucuyu kötü falan sanmayasınız :) Ben sadece şuan için gerekli olmadığını, daha düşük bütçeli hava soğutma ile de her isteğinize ulaşabileceğinizi belirttim.

İleriye dönük düşünülebilir elbette, bir daha soğutucu değiştirme ihtiyacınız olmaz. Açık ve net konuşmak gerekirse ölene kadar kullanın o soğutucuyu, her işinizi görür. Eğer voltajlı OC yapıp işlemciyi yük altında bırakırsanız ses konusunda anlatmak istediklerimizin de biraz olsun farkına varırsınız.

İnternette tonlarca kaynak olsa da, montaj konusunda bir sıkıntın olursa etiketlersin.

İlerde R9 290 alıcam işlemci R9 290 için biraz olsun darboğaz sorunu oluşturcağı tahminindeyim dolayısıyla 4.4 ,5 oranlarına çekicem, sistemin stabil olması için. Bu yüzden h80i tercih ettim radyatörü kalın soğutma için iyi performans saglıcagını dusunuyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı