Rehber Deep Web, Dark Web Nedir?

Gercek olabilir. .com uzanti ile bile yayin yapan etik disi bircok site var.
Clos zn9 rdos gibi alan adları var bildiğim kadarıyla VPN ve node ile giriliyor bunlara onion sitelere bakarsam cidden iğrenç olabilecek içerikler var marketlerin çoğu dolandırıcı hatta bende .onion uzantılı bir site açmıştım.
Gercek olabilir. .com uzanti ile bile yayin yapan etik disi bircok site var.
Com net gibi uzantılarla iş yapan bir sürü site var hatta yaptıkları ap açık ortada neden karışmıyorlar anlamıyorum.

Son düzenleme:
Clos zn9 rdos gibi alan adları var bildiğim kadarıyla VPN ve node ile giriliyor bunlara onion sitelere bakarsam cidden iğrenç olabilecek içerikler var marketlerin çoğu dolandırıcı hatta bende .onion uzantılı bir site açmıştım.

Com net gibi uzantılarla iş yapan bir sürü site var hatta yaptıkları ap açık ortada neden karışmıyorlar anlamıyorum.
Biri kapaniyor oburu aciliyor.

Deep Web'de Facebook ve DuckDuckGo servisleri var, söyleyeyim. İllegalın yanında, legalı da var yani.

Öyle sitelerin çoğu scam ve tuzak zaten. Bunu herkes biliyor. Bilmeyenin de aklına şüphe ederim yani.

Aslında bunları biliyordum, teşekkür ederim. Bana daha geniş, daha detaylı bilgi için güvenli bir kaynak gerek. Yani uydurma bilgiler olmayan. Böyle bir kaynak önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hidden services kullanmayan bircok illegal site mevcut. Biliyorsunuz, internet uzerinde pedofili ve terorizm siteleri var. Hidden services kullanip illegal yayin yapmayan siteler de mevcut, en bilinen ornegiyle Facebook.
CIA'in kendi Hidden Service sitesi mevcut yahu.
Zaten Tor ağının yapılmasının ilk amaçlarından biri Amerika'da çeşitli federal kurumlarda çalışan ajanların iletişimini kolaylaştırmaktı. Özellikle Undercover bir görevde olan ajan, eskiden ilk başta Ankesörlü bir telefon bulup (Yanlış hatırlamıyorsam belirli aralıklarla telefon numarası değişen) istihbaratın gerekli kurumumlara ulaşmasında görevli olan kişiye seni özel ve şifrelenmiş hatlarla bağlanmanı sağlayan bir merkezi araması gerekiyordu. Bu iş de çok riskliydi, çünkü görevde olduğu grupta (genel olarak çete ve mafyalarda) belirli sürelerde düzenli olarak ortadan kaybolduğunu anlamaları çok muhtemel veya sokaktan geçerken sizin telefonla görüştüğünüzü anlayabilirler.
Ama artık Undercover görevde bulunan bir ajanın istihbaratı gerekli yerlerle paylaşması çok daha kolay. Bir USB belleğe Canlı bir GNU/Linux ortamını yakmasıyla, istihbaratı TOR ağı üzerinden gerekli yerlere anonim olarak ulaştırabilir ve her seferinde USB belleği yok ederek arkasında bir iz de bırakmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı