Deepcoll AK400 R5 7500F için yeterli mi?

OrâcIê

Kilopat
Daha fazla  
RAM
DDR5
Ekran kartı
4070
İşlemci
R5 7500F
R5 7500F işlemcim var. Sistemi toplarken para sıkıntısı çektiğim için şu an stok fanla kullanıyorum fakat ağır yük altında 85-90 dereceleri görüyor. Bundan dolayı şu an güç ayarlarından Turbo kapatarak kullanıyorum. Tam gücünde kullanmak için kule tipi soğutucu almak istiyorum arkadaş tarafından AK400 önerildi yeterli mi yoksa daha üst modellere mi bakmalıyım?

İşini görür, şuna da bakabilirsin ekonomik tutmak için. Yorumlarda 7500F ile kullanan birisi de var.

R5 7500F işlemcim var. Sistemi toplarken para sıkıntısı çektiğim için şu an stok fanla kullanıyorum fakat ağır yük altında 85-90 dereceleri görüyor. Bundan dolayı şu an güç ayarlarından Turbo kapatarak kullanıyorum. Tam gücünde kullanmak için kule tipi soğutucu almak istiyorum arkadaş tarafından AK400 önerildi yeterli mi yoksa daha üst modellere mi bakmalıyım?
Yeter.

İşini görür, şuna da bakabilirsin ekonomik tutmak için.

King ile düz assassin'in arasındaki fark nedir tam olarak? Redditte birisi 1 tane fazladan boru var demiş.

ARGB istersen de bu iyi.

İşini görür, şuna da bakabilirsin ekonomik tutmak için. Yorumlarda 7500F ile kullanan birisi de var.

Saygıdeğer bir abime aldırdım 7500F için R23'te 72-75 derece arasında gidip geliyor 1200RPM ile.

Daha iyi bir fan ile çok daha etkili bir soğutma yapılır bence.

800₺'ye Ag400 falan yerine kesinlikle bu alınmalı...

Fiyat bandındaki en iyi kule fan.
King ile düz assassin'in arasındaki fark nedir tam olarak?
1-2 derece daha serin çalışıyor, fazladan 1 boru göz çıkarmaz :)
Daha iyi bir fan ile çok daha etkili bir soğutma yapılır bence.
Kaliteli fanlar çok pahalı, onun yerine peerless assassin modeli de alınabilir.

Peki peerless Assassin modeline baktım da 120 SE ile düz 120 modeli arasındaki fark ne 200 TL fark bulunuyor. Bir de A620M-K anakarta sahibim peerless Assassin alsam sığar mı acaba RAM'lere çarpar mı soğutucu, RAM'lerin modeli Corsair Vengeance 16 GB 5200MHz CL40 DDR5 RAM X2.

Son düzenleme:
120 SE ile düz 120 modeli arasındaki fark ne
SE sürüm biraz daha küçük yapıda ve 1-2 derece daha serin çalışıyor.
200 TL fark bulunuyor.
Tahminimce SE olanda stok fazla ya da daha ucuza toptan aldılar.

RAM'lere çarpar mı soğutucu
Anakartın ne olduğu mühim değil.
Ram buysa çarpacağını sanmıyorum, varsayalım çarptı fanı 3-5mm yukardan takarsın.

Dosya Ekleri

• asdasd.PNG
    asdasd.PNG
    47,7 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı