İnceleme DeepCool AK400 Zero Dark Plus

Merhaba arkadaşlar, forumda hiç bu soğutucu hakkında inceleme konusu açılmamış, ben sistemine soğutucu almak isteyen araştıran ve merak edenler için yardımcı olmak amacıyla bu konuyu oluşturdum. Kullanım deneyimlerim sıcaklıklar peformansı ve daha fazlası hakkında konuşmak istiyorum.

Sistem bilgilerimi ek olarak paylaştım ancak yine de buraya yazayım işlemcim 11. nesil Intel i7 11700K 5.0GHz frekansında kullanıyorum overclock/undervolt veya Game Boost ayarı açık değil sadece 5GHz değerlerinde kullanıyorum tamamen varsayılan ayarlarda.

Boşta ortalama 45 derecelerde dolanıyor fan hızını 50 derecenin altında sıfıra ayarladım yani ortalama 450RPM de dönüyor. Oyunlarda en yüksek 65 70 dereceler görüyor fan hızı tam hız olmadığı halde bu ayarlarda. Yük altında ise Cinebench R23 çoklu çekirdek testinde 14602 puan aldı ve Max 87 88 dereceleri gördü tam fan hızında. Tekli çekirdek testinde de 1533 puan aldı.

AK400 Zero Dark Plus, 500-1650RPM 59.46CFM 28dB(a) 120mm PWM çift fana sahip ve dört adet 6 mm doğrudan temaslı bakır ısı borusu ile çok iyi soğutma performansı sağlıyor. Soğutucunun tam yüksekliği 155mm ve genişliği 123mm RAM'lere engel olmuyor. 220W TDP soğutma verimliliğine sahiptir. Fanlar tam hızda sesi neredeyse hiç çıkmıyor oldukça sessiz.

Fanı alalı neredeyse 1 ay oldu üzerinde sürülü gelen macunla kullanıyorum hala yani üstte belirttiğim değerler o macuna ait ve gayet kaliteli. Ürünün dış görünüşü de çok güzel RGB olmamasına rağmen siyah görünüşüyle gayet güzel estetik ve şık bir tasarıma sahip. Oyunda falan hiç fan sesi almıyorum sadece ekran kartının sesi fazlaydı sıcaklıkların 80e çıkmasına göz yumarak ekran kartının fan RPM'sini de düşürdüm sessiz bir şekilde oyun oynayabiliyorum çok iyi öneririm. Başka soracağınız soru olursa konunun altına mesaj olarak gönderebilirsiniz.
 
merhabalar üzerinde bulunan dijital gösterge tarzında bir ekran mevcut bi kaç videoda işlemci derecesini gösterdiğini gördüm onun. gösteriyormu sizdede mevcutmudur.
 
merhabalar üzerinde bulunan dijital gösterge tarzında bir ekran mevcut bi kaç videoda işlemci derecesini gösterdiğini gördüm onun. gösteriyormu sizdede mevcutmudur.
O farklı bir versiyonu benim bildiğim kadarıyla. Ak400 digital diye geçiyor amazonda mevcut. Benimki 2 fanlı versiyonu dijitak ekran yerine plastik koruyucu plaka gibi bir şey var görünüşü yine de güzel.

Benim kullandığım:


Dijital ekranlı versiyonu:

 
Hocam kusuruma bakmaayın konuyu tekrar açıyorum ama acaba dijital olanı mı iyi yoksa 2 fanlı olanı mı?

Dijital olanı fiyat olarak daha pahalı ama görüntü olarak daha iyi gözüküyor, bence 2 fanlı olanı daha F/P onu tercih edebilirsiniz ama size kalmış bir şey bu. Farklı modelleri versiyonları da var Amazon linkinde.
 

Geri
Yukarı