DeepCool kasaya 360mm sıvı soğutucu nasıl montajlanmalı?

Arkadaşımın satın aldığı sisteme sıvı soğutucu kasanın ön kısmına kasanın fanları ile bitişik olacak şekilde montajlanmış. Kasanın üst kısmında fan yok ve arkada 1 egzoz fan mevcut. Kasanın kendi fanlarını ön kısımdan üst kısma sıcak havayı dışarı atacak şekilde montajlamak iyi bir fikir mi? Sıvı soğutucunun fanlarını dışarıdan içeriye hava alacak şekilde montajlamayı düşünüyoruz. Ve sıvı soğutucunun borularının yönü içerideki su akışının yavaşlamasına neden oluyor mu?

Kasa: https://www.sinerji.gen.tr/deepcool-cc560-argb-v2-tempered-glass-usb-30-atx-mid-tower-kasa-p-50766
Sıvı soğutucu: https://www.sinerji.gen.tr/msi-mag-coreliquid-m360-argb-360mm-intel-1700p-amd-sivi-sogutucu-p-47759

Ve sıvı soğutucunun borularının yönü içerideki su akışının yavaşlamasına neden oluyor mu?

Pompa sağlığı için boruları pompadan yukarda tutmak önerilir. Ne derece doğru bir bilgi bilmiyorum fakat birden çok kaynakta bu tarz bir hap bilgiye rastladım.

Kasanın kendi fanlarını ön kısımdan üst kısma sıcak havayı dışarı atacak şekilde montajlamak iyi bir fikir mi?

Başka bir opsiyonunuz kalmıyor zaten. Yukarı 360mm montajlama durumunuz yok. Sorun oluşturabilecek bir şey değil.

Pompa sağlığı için boruları pompadan yukarda tutmak önerilir. Ne derece doğru bir bilgi bilmiyorum fakat birden çok kaynakta bu tarz bir hap bilgiye rastladım.

Başka bir opsiyonunuz kalmıyor zaten. Yukarı 360mm montajlama durumunuz yok. Sorun oluşturabilecek bir şey değil.
Bilgileriniz için teşekkürler hocam. Öndeki fanları yukarıya taşımanın faydası olacaktır değil mi? Sistemi toplayan arkadaşlar biraz aceleci davranmış sanırım. Hızlıca soğutucuyu takıp geçmiş.

Bilgileriniz için teşekkürler hocam. Öndeki fanları yukarıya taşımanın faydası olacaktır değil mi? Sistemi toplayan arkadaşlar biraz aceleci davranmış sanırım. Hızlıca soğutucuyu takıp geçmiş.

Yapılmayacak iş değil de gerekli değil bence. Yukarı taşınabilir hocam fanlar.
Sadece yönlerine dikkat edin. Yukardakiler içeri almasın. Öndekiler de üflemesin. :D

Aynı kasaya ve deepcool 360mm soğutucuya sahibim ,

Sistem :
İntel 13700k işlemci
Rtx 3060ti gigabyte ud
32 gb kingstone fury cl32 ram
Z790 gigabyte anakart

1- Soğutucuyu ön tarafa dışardan içeriye hava alacak şekilde monte ettim ve 2 fan yukarı egzoz görevi arkadaki 1 fan egzoz görevi artan 1 adet fanıda arka taraftan ekran kartına hava verecek şekilde monte ettim. Bu şekilde işlemci daha iyi ekran kartı 70-85 derecelere bazı oyunlarda çıktı. Bu şekilde uzun süre kullandım

2- yukardaki işlemin aynısını kasa içinden dışarı radyatöre hava üfleyecek arkadan hava alacak şekilde yaptım ekran kartı max 72 gördü işlemci ısındı 80 85 gördü

3- 1 numaranın aynısını arkadaki egzoz görevi gören fanıda dışardan hava alcak şekilde taktım sadece üstler egzoz görevi görüyor şu an bu şekilde kullanıyorum işlemci dahada soğuk ama malesef ekran kartım çok ısınıyor.

Daha farklı bağlantı önerisine açığım sadece denemediğim radyatörün diğer yüzünede 2 tane fan alıp bağlamak yani dışardan gelen hava akışının içeriye girişini artırmak için. Radyatör tamamen fanla kaplanması senaryosu bunu yaparsam ekran kartına hava üfleyen fanı egzoz çevirip deneyeceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı