Çözüldü DeepCool LS520 sıvı soğutma ilk çalıştırmada ses yapıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wolafran

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
asus rtc 3060
Anakart
asus h610m-d
İşlemci
i5 12400f
Yaklaşık 7 aydır DeepCool LS520 sıvı soğutma kullanıyorum. Son 1 haftadır bilgisayarı ilk başlattığımda sıvı soğutma fanının bir tanesinden ses gelmeye başladı. Yüksek bir ses arada PC açıkkende bu sesi yapıyor. Bende şöyle bir şey buldum elimle fanı durdurup geri bırakınca sesi artık yapmıyor, stabil olarak çalışıyor. Neden yapıyor bilen biri var mıdır?
Anakart: ASUS H610M-D
Intel i5 12400F.

Fanda balans var mı onu kontrol edin, onun haricinde biraz el aleti kullanma beceriniz ve bilginiz varsa fanı sökerek kontrol edebilirsiniz. Ben ses yapan fanlarımı söküp durumuna bakıyorum. En son kullandığım ses yapan fanın içini açtığımda rulmanın dağıldığını gördüm. Toplayıp yağlama yaparak geri taktığımda sorun çözüldü. Aynı şekilde kullandığım PSU da ses yapıyordu. Onu sökmem imkansızdı ancak o da yağlama yapınca düzeldi.

Anladım. Çözümü farklı bir fan takarak buldum çünkü fanın içine ulaşamadım, sökeceğim bir yer bulamadım

Fan bozulmuş olmalı.

Farklı bir fan takarak çözdüm, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…